Προσοχή: Αν δεν έχεις δει ακόμα όλα τα επεισόδια αυτού του κύκλου τότε να πας να τα δεις! Με ανώμαλους δεν μιλάμε! Εννοείται υπάρχουν spoiler.

Η 7η σεζόν του Game of Thrones μπορεί για πρώτη φορά να προκάλεσε κριτικές για την σεναριακή βιασύνη της και τα κενά που άφησε να φανούν, αλλά αν μη τι άλλο συνεχίζει να είναι μια κορυφαία σειρά, μια τεράστια παραγωγή επιστημονικής φαντασίας που ξεπερνά κάθε άλλη σειρά που παίζεται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση και ίσως και στο μέλλον καθώς σε κάθε σεζόν καταρρίπτει απίστευτα ρεκόρ.

Μετά το φινάλε της 7ης σεζόν και αφού έχουμε συνειδητοποιήσει με πίκρα ότι θα περιμένουμε μέχρι το 2019 για την επόμενη και τελευταία σεζόν, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα review αυτής εδώ που πέρασε με τις εφτά επικότερες σκηνές.

Η εκτέλεση του Μικροδάχτυλου 

Σε μια αναμενόμενη σεζόν, ο θάνατος του δολοπλόκου Littlefinger ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που μας την φύλαγαν οι σκηνοθέτες της σειρά για το φινάλε. Για μια ολόκληρη σεζόν ο πιο σιχαμένος χαρακτήρας της σειράς έπλεκε δόλια την κόντρα μεταξύ των δύο αδερφών Σταρκ, της Σάνσας και της Άρυας, οι οποίες αν και φαινόταν ότι αρχικά είχαν πέσει στην παγίδα του και ότι θα κατέληγαν να αλληλοσκοτωθούν, απέδειξαν ότι απλά έπαιζαν τον παιγνίδι του μόνο και μόνο για να σιγουρευτούν ότι όντως δολοπλοκεί εναντίον τους. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Three Eye Raven Μπραν ο οποίος τους τα ξέρασε όλα για το τι κουμάσι ήταν ο τύπος και για το τι είχε κάνει. «Chaos is a ladder» του είχε πει αλλά δεν το έπιασε τότε ο Littlefinger.

Κούντος για την έξοχη εκτέλεση από την Άρυα με το βαλυριανό στιλέτο.

Η επίθεση της Νταινέρις με τον Ντρόγκο στον στρατό της Σέρσεϊ

Και εκεί που οι Λάννιστερ έχουν πάρει προβάδισμα στον πόλεμο μεταξύ Σέρσεϊς και Νταινέρις μετά από στρατηγικό ελιγμό να επιτεθούν στους συμμάχους της στο Χάιγκάρντεν και να πάρουν και όλο το χρυσό. Η μητέρα των δράκων τους «στήνει καρτέρι» κατά την έξοδο και στην κυριολεξία τους κάνει «στάχτη και μπούρμπερι».

Καβάλα στον δράκο της Ντρόγκο και με την συνοδεία μιας στρατιάς Ντοθράκι, αποδεκάτισαν θεαματικά τον στρατό που ηγείτο ο Τζέιμι και μας χάρησαν 10 λεπτά συγκίνησης. Dracarys Λαννιστεράκια.

H εκδίκηση της Άρυας

Η σειρά ξεκίνησε αυτή τη σεζόν με την υπέρτατη σφαγή. Η Άρυα εκδικείται τον Οίκο Φρεί για τον Κόκκινο Γάμο όπου σφάχτηκε ο αδερφός και η μητέρας της, σκοτώνοντας όλον τον οίκο. Απολαυστικό.

Το παρεάκι που πήγε πέρα από το Τείχος

Το ότι συναντήθηκαν όλοι αυτοί οι τυπάδες που δεν είχαν και καλή προϊστορία με έναν κοινό στόχο σε μια κοινή ομάδα ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει στην σειρά. Και φυσικά οι διάλογοι μεταξύ τους μας χάρισαν στιγμές γέλιου.

 

Η μάχη Beyond the Wall – Και ο χαμός του Viserion

Και εκεί που βλέπουμε το πιο ωραίο παρεάκι να προσπαθεί να γλιτώσει από τα χιλιάδες ζόμπι που τους έχουν περικυκλώσει και έχουμε αρχίσει να τρομάζουμε για το ποιος δεν θα γυρίσει πίσω, κάνει είσοδο η Νταινέρις με τους δράκους και επιτέλους βλέπουμε να γίνονται ψητοί οι walkers αλλά δυστυχώς η χαρά πάντα κρατάει λίγο σε αυτή τη σειρά. Ο Night King σκοτώνει με βολή παγκόσμιου πρωταθλητή τον Viserion και εμείς μένουμε σοκαρισμένοι με την ευκολία που έβγαλε τον δράκο εκτός παιχνιδιού και τον έκανε κι αυτόν ζόμπι.

Ο Γιαννάκης που λέγεται Έγκον

Η επιβεβαίωση της θεωρίας ότι ο Τζον Σνόου ή αλλιώς ο Γιάννης ο μπάσταρδος, δεν είναι τελικά μπάσταρδος, αλλά γόνος και μάλιστα ο αδιαμφισβήτητα νόμιμος διάδοχος του Iron Throne, ήταν από τις ωραίες στιγμές αυτή της σεζόν. Ο Τζον λέγεται Έγκον Ταργκάριαν και επιβεβαιώθηκε επίσημα αν και μας το είχαν ψιθυρίσει στην προηγούμενη σεζόν και αναμένεται να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η αποκάλυψη μιας και θα περιπλέξει και το ειδύλλιο μεταξύ Νταινέρις και Τζον που επίσης ήταν ένα από τις τοπ στιγμές της σειράς κι ας αηδίασαν κάποιοι με την συγγένεια (δεν μας πολύ νοιάζει!).

 

 

Η καταστροφή του Τείχους 

Σε 1 λεπτό ο Night King καταστρέφει του Τείχος και ναι ο Χειμώνας είναι εδώ και βοήθεια Παναγιά και κάπως έτσι κλείνει η φετινή σεζόν.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια