Αθώος από το δικαστήριο κρίθηκε την Τετάρτη ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις απέναντι σε διεμφυλική μαθήτρια.

Η Άννα Πήλιου είχε καταγγείλει ακραίο εκφοβισμό αλλά και ωμές πράξεις βίας συμμαθητών της οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσουν να της βάλουν φωτιά. Κατά την καταγγελία της, ο διευθυντής του σχολείου την άφησε εντελώς απροστάτευτη, ενώ της ζήτησε να ντύνεται αντρικά αν θέλει να φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, όπως η ίδια είχε σημειώσει, μιλώντας στο OmniaTv.

«Έχω ενημερωθεί για σένα. Τα πράγματα άλλαξαν, δεν είναι όπως τα ήξερες. Αν θέλεις να γραφτείς στο σχολείο θα πρέπει να αλλάξεις την εμφάνιση σου, να ντυθείς αντρικά γιατί δεν είναι δυνατόν τα παιδιά εδώ να βλέπουν έναν πούστη να ντύνεται με γυναικεία ρούχα. Τι θα πω εγώ στους γονείς; Όσο μένεις εδώ θα πρέπει να ντύνεσαι έτσι».

Σύμφωνα με την ίδια, παρά την υποχώρηση που έκανε και άλλαξε την εμφάνιση της στα «πρότυπα» του διευθυντή η καθημερινότητα της δεν άλλαξε καθόλου, με τους συμμαθητές να συνεχίζουν να την χλευάζουν, τον διευθυντή να μην παρεμβαίνει, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική της ακεραιότητα. «Αφού δεν κράτησε το λόγο του πήρα την απόφαση και ξαναντύθηκα με κοριτσίστικα ρούχα. Χρησιμοποιούσα τις γυναικείες τουαλέτες κι εκεί ερχόντουσαν και μου πετούσαν δυναμιτάκια. Άνοιγαν το λάστιχο και με έβρεχαν χειμώνα μέσα στο κρύο. Και οι γυναικείες τουαλέτες ήταν μπροστά από το γραφείο του Διευθυντή και δίπλα από το γραφείο καθηγητών. Έβλεπε όλα όσα περνούσα αλλά απαντούσε «είναι άγρια παιδιά και δεν μπορώ να τα ελέγξω», και φυσικά δεν παρέλειπε να μου επισημάνει πως είμαι εγώ το πρόβλημα», σημειώνει μιλώντας στο OmniaTv.

«Κάπου τον Φεβρουάριο του 2013 μπήκε ένας μαθητής στο σχολείο με ένα σταυρό αυτοκινήτου για να μου ανοίξει το κεφάλι. Πήγα στο γραφείο καθηγητών να κρυφτώ, ο φύλακας ήρθε, με κλείδωσε μέσα και μου έκλεισε το φως, ενώ ο διευθυντής αργότερα με απέβαλε. Πήρα τα πράγματα μου να φύγω και τότε με στρίμωξαν δυο άτομα σε μια γωνία και αφού με έβρισαν άνοιξαν ένα μπιτόνι και με έλουσαν με βενζίνη. Δεν με πέτυχε το σπίρτο που μου πέταξαν κι έτσι δεν έπαθα τίποτα πιο σοβαρό».

Η Άννα απευθύνθηκε σε οργανώσεις όπως το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών,  στο Υπουργείο Παιδείας, στο Συνήγορο του Πολίτη, και μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες να αλλάξει το σχολικό περιβάλλον, απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. 

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η Άννα Πήλιου εξέφρασε την αγανάκτησή της. «Σαφώς και αισθάνομαι αδικημένη» υπογράμμισε για να συνεχίσει: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά δεν φτάνουν μέχρι την πόρτα του εισαγγελέα, μέχρι την πόρτα της δικαιοσύνης, γιατί φοβούνται και γιατί πεθαίνουν».

Από την πλευρά της Άννας έγινε γνωστό ότι θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια