«Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος». Αυτό είναι το μήνυμα του street artist SimpleG, ο οποίος με αναμφισβήτητη δημιουργικότητα κατάφερε να ομορφύνει τον τοίχο μιας πολυκατοικίας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 στο Μεταξουργείο.

Το γκράφιτι έγινε για το Petit Paris d‘Athènes 2019, την ετήσια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Με μία κοπέλα που διαβάζει ένα βιβλίο ο καλλιτέχνης προσπαθεί να εκφράσει τον προβληματισμό του για την παγκόσμια κυριαρχία του ίντερνετ, που φαίνεται να «τρώει» τη φαντασία του γραπτού λόγου.

Ο SimpleG φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών και ασχολείται με τα murals από το 2009.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X