Γύρω στις 5 το απόγευμα της 20ης Μαΐου, την ώρα της προσευχής των μουσουλμάνων, αντί για την φωνή του μουφτή, οι κάτοικοι της Σμύρνης άκουσαν από τα μεγάφωνα διαφόρων τζαμιών της πόλης, την τουρκική βερσιόν του ιταλικού αντιφασιστικού τραγουδιού «Bella Ciao».

«Ηταν μία πράξη σαμποτάζ από αγνώστους, οι οποίοι έκαναν παρεμβολή στη συχνότητα του κεντρικού συστήματος μετάδοσης» ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μουφτή της περιφέρειας στην οποία ανήκει η Σμύρνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εισαγγελέα της Σμύρνης, διατάχθηκε έρευνα για «την δημόσια υποβάθμιση των θρησκευτικών αξιών» και όλοι όσοι ανέβασαν τα σχετικά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ή έκαναν θετικά σχόλια για το γεγονός, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

 

Φωτογραφία από Konevi από το Pixabay

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια