Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου, στην περιοχή Σεϊχάν στα Άδανα, ο 19χρονος Σύριος, Αλί Χεμντάν, πυροβολήθηκε από την τουρκική αστυνομία, επειδή δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της, εν μέσω της διακοπής κυκλοφορίας στη χώρας.

Το γεγονός παρουσιάστηκε από τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων ως “πυροβολισμοί στο πόδι”, οι εικόνες ωστόσο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι ο Χεμντάν έχει δεχτεί σφαίρα στην καρδιά.

“Ήταν στον δρόμο για να εργαστεί” λέει η οικογένειά του

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού υποστηρίζει ότι ο 19χρονος βρισκόταν στον δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά του, ένα εργαστήριο. Όταν ο νεαρός βρέθηκε μπροστά στους αστυνομικούς, φοβούμενος τον κανονισμό για απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των ατόμων κάτω των 20 χρόνων, τράπηκε σε φυγή.

Η Διοίκηση της περιοχής στην ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο Χεμντάν διέφυγε χωρίς να συμμορφωθεί με την προειδοποίηση να σταματήσει και έτσι τραυματίστηκε κατά λάθος, από τα προειδοποιητικά πυρά. Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο Α.Χ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός συνελήφθη, ενώ δικαστική και διοικητική έρευνα συνεχίζονται.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια