Την Παρασκευή 10/5 στις 18.30, το Dοck και το Μποστάνι μας προσκαλούν στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα), να συζητήσουμε για την Ευρώπη της οικονομικής δικαιοσύνης & της περιβαλλοντικής αειφορίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δίκαιου & Αλληλέγγυου Εμπορίου ( World Fair Trade Day), διοργανώνουν μία εκδήλωση για:

  • Την ιστορία και τις σύγχρονες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κίνημα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade).
  • Τις ευρωπαϊκές δικτυώσεις και πρακτικές των εγχειρημάτων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στους τομείς της αγροδιατροφής και της περιβαλλοντικής αειφορίας.
  • Τις δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι σχετίζεται με την βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.

Ο κυρίαρχος τρόπος κατανάλωσης και παραγωγής θέτει σε δοκιμασία το οικοσύστημα που ζούμε και ταυτόχρονα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με μεγάλη ιστορία στη δημιουργία δομών δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, υπάρχουν καλά οργανωμένα δίκτυα με ισχυρές κοινωνικές προσβάσεις, που αναζητούν τρόπους διεύρυνσης των συμμαχιών και του μηνύματός τους. Παράλληλα η έννοια του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου επεκτείνεται και σε συναλλαγές εκτός της Ευρώπης.Οι διαφορετικές πρακτικές, η δημόσια συζήτηση και η ανάγκη ανάληψης δράσης δε θα μπορούσε παρά να επηρεάζει τις δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εισηγήτριες της εκδήλωσης:

Francesca Giubilo:

Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου (World Fair Trade Organization – Europe).

Από τον Οκτώβριο του 2013, εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου του WFTO. Από τον Απρίλη του 2017, είναι επίσης ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Fair Trade Advocacy Office

Markéta Vinkelhoferová:

Συν-ιδρύτρια του συνεταιρισμού Fair & Bio Roastery.

Ήταν μέχρι πέρυσι Συντονίστρια των Προγραμμάτων Fair Trade στην Ecumenical Academy (E.A) NGO και είναι μέλος της Τσέχικης Πρωτοβουλίας για την Διατροφική Κυριαρχία. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Θεματικού Δικτύου για την Κοινωνική Οικονομία της Τσεχίας και σύμβουλος του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας.

Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά την Παρασκευή 10/5 στις 18.30 στο Impact Hub Athens!

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://worldfairtradedaygreece.com

Το event της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/314463029226063/

Επικοινωνία με την καμπάνια: fairtimesgr@gmail.com

*Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των “Fair Times”, μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας που συντονίζεται από πέντε σημαντικές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών. Καλεί τους υποψήφιους για τις προσεχείς ευρωεκλογές να δεσμευτούν ότι η δίκαιη και βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή θα μπει για τα καλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα στο https://thefairtimes.eu/.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X