Μία ομάδα, οι Μπακς, δεν εμφανίζεται (26/8) στο παρκέ για να παίξει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η λίγκα αναβάλει το πρόγραμμα δύο ημερών, οι επίσημες δηλώσεις κι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, τα social Media παίρνουν φωτιά, ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει (μερική) άγνοια επ’ αυτού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των Μέσων για όλα όσα σημαντικά έγιναν στο ΝΒΑ με αφορμή το νέο περιστατικό με λευκό αστυνομικό να πυροβολεί εφτά φορές στην πλάτη και να αφήνει παράλυτο τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ (23/8) στην πόλη Κενόσα της πολιτείας(-έδρας των Μπακς) του Ουϊσκόνσιν κι είπε τα… δικά του.

“Δεν ξέρω και πολλά για τη διαμαρτυρία στο ΝΒΑ. Ξέρω πως είναι πεσμένη η τηλεθέασή τους, γιατί νομίζω πως ο κόσμος έχει κουραστεί κάπως με το ΝΒΑ, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά δεν ξέρω πολλά για τη διαμαρτυρία. Ξέρω, όμως, πως η τηλεθέασή τους είναι πολύ πεσμένη κι είναι λυπηρό. Έχουν γίνει σαν πολιτική οργάνωση κι αυτό δεν είναι καλό. Δε νομίζω πως είναι καλό για τον αθλητισμό και τη χώρα” ήταν η απάντηση του.

 

Eurohoops

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια