Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τις εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αγορές εξοπλιστικών στη Γαλλία, η βιομηχανία της οποίας αναμένεται να τροφοδοτήσει την Ελλάδα με 18 γαλλικά μαχητικά Rafale. Όπως καταγράφει η ανταποκρίτρια στη Γαλλία Μαρία Δεναξά οι αναφορές στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν πυκνές και υπογράμμιζαν την επιτυχία της γαλλικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα η Le Figaro έχει εκτενές ρεπορτάζ όπου αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα αποκτήσει, 18 γαλλικά μαχητικά Rafale, 4 φρεγάτες, 4 (αμερικανικα) ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα…»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη η Φλωράνς Παρλί, γαλλίδα υπουργός Αμυνας, τόνισε: “Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Ένα εξαιρετικό νέο για την αεροναυπηγική μας βιομηχανία και μια πρεμιέρα: μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale”. Το αποτέλεσμα μιας εξαγωγικής πολιτικής που διεξάγω με πεποίθηση από το 2017″.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας που πρόσθεσε: “Αυτή η ανακοίνωση συνιστά μια επιτυχία για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα για την Dassault Aviation κι επίσης για τους υπόλοιπους βιομηχανικούς εταίρους και κυρίως για τις πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αφορά η κατασκευή των Rafale”.

Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού:

Νέες δαπάνες για φρεγάτες και μαχητικά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Άρθρο για τη συστηματική καλλιέργεια εμπόλεμου κλίματος με την Τουρκία, που συμβάλλει στις μεγάλες δαπάνες για εξοπλιστικά:

Ο διαχρονικός ρόλος των ΜΜΕ στην ελληνοτουρκική κρίση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια