ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΑΡΘΡΩΣΙΣ – ΠΕΝΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

UNHINGED-ΑΡΘΡΩΣΙΣ

Συνοπτική Περιγραφή: Unhinged (σόλο+5)

Η μετάβαση, η μεταμόρφωση, η ιεροτελεστία… Η αναχώρηση, ο διαχωρισμός, η πάλη, η αποκοπή… Η αλλαγή, το ενδιάμεσο, το πουθενά, το “μόνος”, το παντού… Η άφιξη, οι άλλοι, οι όλοι, το κάπου, το άλλο… η αρχή…

Solo με άλλους, χορός με μουσική, εικόνα και ήχος…

Σύγχρονο αλλά και άχρονο…

Αυτά… απλά…

Περιγραφή

Το Unhinged πραγματεύεται την έννοια της μετάβασης ως βαθύτερη μεταφυσική έννοια. Έξι χορευτές βιώνουν τη μετάβαση από το εδώ και τώρα, από την επίγεια οντότητα, σε μια μη-απτή μορφή ύπαρξης. Είναι ένα τελετουργικό που εμπεριέχει τα στάδια του Αποχωρισμού, της Μετάβασης, της Ενσωμάτωσης… διαδικασία ενίοτε εύφορη ενίοτε επώδυνη. Η πέτρα ως σύμβολο… το βάρος, το παρελθόν, οι αναμνήσεις, ο φόβος. Λευκή πέτρα γιατί αντανακλά, λευκό χρώμα γιατί περιλαμβάνει όλα τα χρώματα.

Μια προσωπική αναζήτηση της χορογράφου Πένυ Διαμαντοπούλου, με σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης τη μουσική της ιαπωνικής μπάντας των ΜΟΝΟ.

UNHINGED 3

Συντελεστές

Σύλληψη-χορογραφία
Πένυ Διαμαντοπούλου

Μουσική
MONO

Video art
Διονύσιος Τσαφταρίδης

Trailer: vimeo.com/dtsaftaridis/unhinged

Κοστούμια-Φωτισμοί
Π. Διαμαντοπούλου, Δ. Τσαφταρίδης

Χορεύουν (αλφαβητικά)
Κατερίνα Αθανασιάδου
Βασίλης Αρβανιτάκης
Πένυ Διαμαντοπούλου
Δέσποινα Λαγουδάκη
Ασπασία Λαιμού
Τάσος Παππάς-Πετρίδης

UNHINGED 2

Χώρος Διεξαγωγής: ΒΟΟΖΕ, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα 105 60
Ημερομηνίες & Ώρα: 18,19,20 & 25,26,27 Μαρτίου στις 21.00
Είσοδος: 8 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 6972071050 & 6932349101

Με την υποστήριξη του www.3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X