Το περιστατικό αφορά έναν μουσικό παραγωγό στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, τον Κώστα Σταυριανό. Είδε την πόρτα της εξόδου από τον σταθμό επειδή στην εκπομπή του την προηγούμενη εβδομάδα τόλμησε να ασκήσει κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αποτέλεσμα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης, υπακούοντας στις προσταγές της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας, να τον διώξουν από το ραδιόφωνο.

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και αφορμή για τον σχολιασμό στάθηκε η γνωστή ενέργεια του αστυνομικού την ημέρα της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εκείνου που κατέστρεψε την ανθοδέσμη την οποία κατέθεσε μια κυρία στη μνήμη του δολοφονηθέντος.

Μετά την εκπομπή και ανυπόγραφο δημοσίευμα τοπικού site, που τον κατηγορεί για «σκληρούς χαρακτηρισμούς» προς την ελληνική αστυνομία, η δημοτική αρχή Λάρισας διέκοψε τη συνεργασία τους με το αιτιολογικό ότι καταχράστηκε τον χώρο που του δόθηκε στο ραδιόφωνο μετατρέποντάς τον σε «εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και έκφρασης προσωπικών απόψεων».

Ο μουσικός παραγωγός αφιέρωσε την εκπομπή του στην Ελληνική Αστυνομία ξεκινώντας με ένα πολύ χαρακτηριστικό τραγούδι, το «Fascist cops» των The Kids. Και ήταν κριτική που συνοδευόταν από τη διευκρίνιση ότι «πράγματι υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη» και ότι «φυσικά δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν τη διάθεση να τηρήσουν το Σύνταγμα και να μην καταστρατηγούν συνεχώς τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

Είχε προηγηθεί προ ημερών κι ένα ακόμα, αντίστοιχο, περιστατικό με έναν δημοσιογράφο του σταθμού, τον Ηλία Σκυλλάκο. Αυτός προκάλεσε πάλι την αντίδραση της τοπικής Αστυνομίας για μία ανάρτησή του στο facebook, για την αστυνομοκρατία στη γειτονιά του στις 6 Δεκέμβρη!

Τελικά ο Κώστας Σταυριανός, συνεργάτης του σταθμού με διάφορους τρόπους εδώ και 15 χρόνια, εκδιώχθηκε. Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής είναι ντροπιαστική: «Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας ανέλαβε εδώ και έναν χρόνο εκπομπή με μουσικές επιλογές. Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για έναν μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία. Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου».

Πηγή: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια