Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Μία από τις προσφυγικές ροές κατέγραψε ο φωτογράφος Μάριος Λώλος, ο οποίος βρέθηκε στη Συκαμιά Λέσβου. Από τους 54 επιβαίνοντες, όπως σημειώνει και φαίνεται στις φωτογραφίες, 37 ήταν παιδιά.

 

 

 

Έντονες είναι ωστόσο οι αντιδράσεις κατοίκων του νησιού. Σύμφωνα με την τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα Στο Νησί, οι κάτοικοι του χωριού Παναγιούδα έχουν κλείσει τον δρόμο για τη Μόρια ώστε να μη περάσουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες.

 

Ο δρόμος κλείνει στη διασταύρωση πριν τη Μόρια στο ύψος του νεκροταφείου της Παναγιούδας.

 

Φωτογραφίες από τη Συκαμιά

 

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια