Άλλοτε στηρίζει και άλλοτε δεν στηρίζει η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου τις καταλήψεις των μαθητών. Εξαρτάται. Προφανώς από το αν τα αιτήματά τους είναι κοντά στις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις.

Έτσι, τις πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα που πραγματοποιούνται τώρα και με τις οποίες οι μαθητές ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ώστε να μην γίνουν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες, δεν τις στηρίζει και διαπιστώνει σε αυτές πολιτική υποκίνηση.

Με ανακοίνωσή του ο Κ. Βελόπουλος ξεκαθαρίζει πως «η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταγγέλλει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ότι με την ύποπτη στάση τους υποθάλπουν τις καταλήψεις. Η ΝΔ με την ανικανότητα της, οι λοιποί για κομματική εκμετάλλευση, δήθεν στήριξη, δηλαδή υποκίνηση. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπενθυμίζει ότι όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή και απαιτεί: Έξω τα κόμματα από τα σχολεία!».

Αντίθετα, δύο χρόνια πριν, τις καταλήψεις που αφορούσαν το Μακεδονικό, τις στήριζε και μάλιστα διέκρινε σε αυτές ελπίδα.

«Υπάρχει ελπίδα! Στηρίζουμε τα ελληνόπουλα αυτά, στηρίζουμε τους μαθητές που παρά την πλύση εγκεφάλου με την ανθελληνική παιδεία αυτοί αντιδρούν ελληνικά. Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Μακεδονία» δήλωνε ο Κυρ. Βελόπουλος το Νοέμβριο του 2018 με φόντο τις καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω του ονοματολογικού. Και κατέληγε τονίζοντας: «Η Ελληνική Λύση δίπλα τους».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια