Μπερλίν Μπερλίν

Με είδες στο όνειρό σου χθες
Ταξίδευα μποέμικα
Ινδίες Τζαπάν Αμέρικα
Με κιμονό και μ’ ένα δώρο

Μπερλίν μου ασυνάρτητο τι λες;

Πως ονειρεύομαι έναν γκάνγκστερ
Να έχει το όπλο στο δεξί
Όπλο γεμάτο με κρασί
Κόκκινο και μ’ ένα ρόδο

Μπερλίν μου ασυνάρτητο τι θες;

Αυτό ονειρεύεσαι, μου λες
Να ζήσεις επικίνδυνα
Να είσαι σκοτεινή …

Και γέλασα μ’ όλη μου την ψυχή

μα εγώ δεν είμαι γκάνγκστερ
Εγώ δεν έχω όπλο
Μόνο κρασί και μουσική …

Και μες στον παραλογισμό σου
Ακούω αυτά τα λάμδα σου
Τα χι σου και τα ρο σου
Ξέφρενη γάτα το εγώ σου

… και Βερολίνο
Και κάνει κρύο
Και περπατάω

Και ο ουρανός πώς είναι εκεί; ρωτάω

Σύνηθες γκρί, μου απαντάς

Ανήλιαγος σκυφτός
από ενοχές που φόρτωσαν στα κύτταρά σου
Στο ολόλευκο το δέρμα σου
στα αγγελικά μαλλιά σου

Π ε τ ά ω  τα ρούχα μου ανοίγεις την καρδιά σου

Μισοαγγλικά ασυνάρτητα
Γερμανικά ασυνάρτητα
Ελληνικά ασυνάρτητα

Δε θέλησα κανέναν γκάνγκστερ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Λίνα Φούντογλου

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και αριστούχα απόφοιτη της Δραματικης Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης με την ομώνυμη υποτροφία της σχολής. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διάφορων Δηπεθέ καθώς και του ελεύθερου θεάτρου. Το 2019 βραβεύτηκε για δεύτερη φορά από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Είναι Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά και συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει διδάξει αρχές υποκριτικής στον κινηματογράφο σε Workshop της ομάδας της. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή, δημιουργικό μηδέν, μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μαθήτρια του Νάνου Βαλαωρίτη στον γραπτό λόγο και τη λογοτεχνική έκφραση. Από το 2015 διατηρεί τη στήλη Απεριορίστων διαδρομών στο 3pointmagazine.

Related Posts

X