Να ζήσει πλέον τη ζωή του ως transgender στην ηλικία των 90 ετών αποφάσισε ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως εξομολογείται η Πατρίτσια Ντέιβις, που παλιότερα ονομαζόταν Πίτερ, το μόνο πράγμα που την εμπόδιζε όλα αυτά τα χρόνια να το αποφασίσει ήταν το πώς θα αντιδρούσαν οι γύρω της. Μάλιστα φοβόταν πως ίσως την υπέβαλαν μέχρι και σε «θεραπεία με ηλεκτροσόκ», όπως συνήθιζαν παλιά, λόγω των φυσικών της ορμών.

Η Πατρίτσια, υπηρέτησε το διάστημα 1945-1948 ως στρατιώτης Πίτερ στην Μέση Ανατολή, την Ανατολική Αφρική και την Παλαιστίνη και στην ηλικία των 90 αποφάσισε να κάνει coming out ως τρανς γυναίκα.

Η Ρatricia ζει σ΄ένα χωριό στο Leicestershire της Μ. Βρετανίας.

«Από τα 3 μου ήξερα ότι ήμουν κορίτσι, αλλά φοβόμουν ότι θα με έδιωχναν από την οικογένεια και τη κοινότητα ή θα με έβαζαν φυλακή», εξομολογείται.

Ακόμα κι όταν μίλησε ανοιχτά με τη σύζυγό της, πριν από 30 χρόνια, η Patricia συνέχιζε να ζει στη ντουλάπα, όταν κάποιοι νεαροί την είδαν με γυναικεία παπούτσια και της πέταξαν αυγά. «Όταν αποκαλύφθηκα στη σύζυγό μου, ξεκίνησα να φοράω γυναικεία παπούτσια. Κάποιοι έφηβοι το παρατήρησαν και κατέφυγαν σε λεκτική βία. Επίσης, πετούσαν αυγά στο παράθυρό μου. Αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία, αλλά πλέον μεγάλωσαν και έχουν πλέον φύγει…».

Πριν από ένα χρόνο όμως, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη μετάβασή της. «Ένιωσα σαν ένα βάρος να έφυγε από τους ώμους μου. Ζούσα μέσα σ΄ενα ψέμα. Νιώθω σαν να μου έχει δοθεί επιπλέον χρόνο ζωής».

«Είναι κάτι που ήθελα όλη μου την ζωή, να με αποδεχθούν ως γυναίκα. Παλιότερα ανησυχούσα, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει να είσαι τρανς, πρότειναν θεραπείες με ηλεκτροσόκ, δεν καταλάβαιναν πως δεν είναι κάτι που πρέπει να θεραπεύσεις», εξηγεί.

Σήμερα είναι μέλος στο Γυναικείο Ινστιτούτο της χώρας. Η ίδια εργαζόταν ως φωτογράφος κι υπηρέτησε στο στρατό από τον Απρίλιο του 1945 έως το 1948.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]