Μέλος της μεσαίας τάξης θεωρείται από τον υπουργό Οικονομικών το άτομο που διατηρεί νοικοκυριό και αμείβεται με 6.294 ευρώ το χρόνο. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, είπε διάφορα ενδιαφέροντα για την μεσαία τάξη, όπως για παράδειγμα ότι «η οικονομική επιστήμη δεν έχει καταλήξει σε έναν ορισμό, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, για τον όρο ‘μεσαία τάξη’».

Στη συνέχεια πάντως έθεσε κάποια εισοδηματικά κριτήρια που ξεκινούν κάτω ακόμη και από το πλαίσιο που θέσπισε η αύξηση του κατώτατου μισθού. «Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ποσοτικά, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιεχόμενο του όρου ‘μεσαία τάξη’ μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας την προσέγγιση του ΟΟΣΑ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σύμφωνα μ’ αυτή, ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ».

Πάνω – κάτω αυτό που είπε ο υπουργός οικονομικών είναι ότι ένα άτομο που αμείβεται με 524 ευρώ το μήνα, ένα ζευγάρι με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 741,75 ευρώ και μια τριμελής οικογένεια με μηνιαίο εισόδημα 908,4 ευρώ, ανήκουν στη «μεσαία τάξη». Είναι να αναρωτιέται κανείς ποιοι αποτελούν τα χαμηλά στρώματα.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια