Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος-«φωτιά» της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία, νέα ντοκουμέντα αναφορικά ένα ακόμη σχετικό περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά από την Πάτρα.

Ειδικότερα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο όπου φαίνεται  10 αστυνομικοί, με ασπίδες, κράνη και γκλομπ να έχουν ρίξει στο έδαφος  έναν νεαρό που φώναζε “βοήθεια, είμαι πιτσιρικάς”.

Είχε προηγηθεί ένταση στο κέντρο της πόλης  ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε ομάδα αντιεξουσιαστών, που σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, θέλησαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση εν μέσω πανδημίας.

Ωστόσο, καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν σε γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.
Πρόκειται για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «επί τα προσώ» που λειτουργεί σαν δομή αλληλεγγύης προς ευάλωτους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φέρεται να έγιναν τουλάχιστον 8 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε μια κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια