Ένα ακόμη άγαλμα που συμβολίζει τη φυλετική καταπίεση αποκαθηλώθηκε χτες το βράδυ στη Βιρτζίνια στις Η.Π.Α.

Οι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν το άγαλμα, το έκαψαν και το έριξαν μέσα σε μια λίμνη του Ρίτσμοντ, της πόλης που είναι πρωτεύουσα της Βιρτζίνια.

 

Το άγαλμα αποκαθηλώθηκε μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών στο Byrd Park, όπου ζητούσαν τραγουδώντας να ξηλωθεί.

Οι διαδηλωτές τράβηξαν το μνημείο κάτω με σχοινιά, του έβαλαν φωτιά και το έριξαν στη λίμνη. Μετά τη ρίψη του, το πλήθος ήταν ενθουσιασμένο.

Το άδειο βάθρο βάφτηκε με σπρέι και καλύφθηκε με μια πινακίδα που έγραφε ότι “ο Κολόμβος αντιπροσωπεύει τη Γενοκτονία”.

“Πρέπει ν’ αρχίσουμε από εκεί που ξεκίνησαν όλα”, εξήγησε ο ακτιβιστής Τσέλσι Χιγκς-Γουάιζ που έλαβε μέρος στην κινητοποίηση. “Πρέπει να ξεκινήσουμε με τους ανθρώπους που στάθηκαν πρώτοι σ’ αυτή τη γη”.

Η Βανέσα Μπόλιν από την Κοινότητα Ιθαγενών του Ρίτσμοντ είπε, απευθυνόμενη στο πλήθος, ότι είχε έρθει για να σταθεί αλληλέγγυα σ’ εκείνους που διαδήλωναν ενάντια στην αστυνομική βιαιότητα.

Ένας άλλος ομιλητής ο Τζόζεφ Ρότζερς χαρακτήρισε την περιοχή γη των Παουχάταν (φυλή Ινδιάνων στη Βιρτζίνια), λέγοντας ότι ο ρατσισμός έχει βλάψει τόσους τους αφροαμερικανούς όσο και τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

 

 

 

*Με πληροφορίες από τη Dailymail

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια