Το κατάστημα “Rabble Books and Games” στο Περθ, ανακοίνωσε ότι σταματά τη διάθεση των μυθιστορημάτων της JK Rowling, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με το ψευδώνυμο Robert Galbraith.

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ θα αφαιρεθούν από τα ράφια, αλλά θα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος ενώ τα κέρδη από αυτά θα δωρίζονται στην TransFolk, μια οργάνωση για τα τρανς δικαιώματα.

«Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το Rabble έναν ασφαλέστερο χώρο για την κοινότητά μας. Γι΄αυτό και προσπαθούμε να μην προωθούμε βιβλία τρανσφοβικών προσώπων», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Nat Latter στο Facebook.

«Θα λαμβάνουμε πάντα παραγγελίες για βιβλία που δεν είναι διαθέσιμα, υπάρχουν όμως πιο αξιόλογα βιβλία να βρίσκονται στα ράφια μας, βιβλία που δεν βλάπτουν τις κοινότητες».

Ο Latter ζήτησε, επίσης, να του προτείνουν βιβλία φαντασίας με queer και trans-positive χαρακτήρες.

Το βιβλιοπωλείο προέβη σε αυτή την ανακοίνωση, μετά την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Rowling, Troubled Blood, το οποίο είναι προσβλητικό προς την τρανς κοινότητα.

Πηγή: Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια