«Κόκκινο» χτύπησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (σήμερα) τα αιωρούμενα σωματίδια PM2,5 στην πόλη του Βόλου, σύμφωνα με τους μετρητές καταγραφής άεριας ρύπανσης και το πρόγραμμα GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την ίδια ώρα, για πολλοστό βράδυ, η δυσοσμία στο πολεοδομικό συγκρότημα ήταν ανυπόφορη. Οι πολίτες ξύπνησαν με συμπτώματα τσουξίματος στον λαιμό και στα μάτια, ενώ πολλοί τηλεφωνούσαν στο τηλεφωνικό κέντρο του TheNewspaper.gr αναφέροντας οτι δε μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα, λόγω της μυρωδιάς που είχε καθίσει πάνω από την πόλη.

Το δίκτυο των δώδεκα μετρητών αέριας ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέγραψαν εκείνη την ώρα (περίπου στη 01.00) μεγάλη υπέρβαση του νόμιμου ορίου ρύπων PM2,5, οι οποίοι έφτασαν στα 31,24 μgr/m3.

Και μάλιστα μία ώρα της νύχτας, που δεν υπάρχει κυκλοφορία από οχήματα, ούτε γίνεται -λόγω εποχής- χρήση καύσιμης ύλης από τζάκια ή άλλες πηγές θερμότητας.

Για άλλη μία φορά όμως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν στάθηκε ικανή να εντοπίσει την πηγή της ρύπανσης και της δυσοσμίας, αναμένοντας το πόρισμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντός του επόμενου μήνα.

Παράλληλα, η έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απέδειξε οτι τις μισές μέρες του χρόνου, ο Βόλος βάλλεται από ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ το επόμενο διάστημα, η ερευνητική ομάδα θα παρουσιάσει τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας για τον συσχετισμό με τις εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πηγή: Thenewspaper

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια