Σε δίκη με την κατηγορία της διατάραξης του δημοτικού συμβουλίου του Βόλου οδηγούνται εννέα πολίτες μεταξύ αυτών και μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Σταγιατών.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης, εννέα πολίτες- πέντε από τους οποίους είναι μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Σταγιατών- δέχτηκαν ήδη κλητήρια θεσπίσματα και οδηγούνται σε δίκη στα δικαστήρια Βόλου με την κατηγορία της διατάραξης του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για το δημοτικό συμβούλιο που κλήθηκε να εγκρίνει την εκκαθάριση, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ παρουσία μπράβων του δήμαρχου, στο οποίο ο πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε πεισματικά να δοθεί ο λόγος, μετά από πρόταση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, σε εκπρόσωπο εκατοντάδων κατοίκων που παρακολουθούσαν τη συζήτηση, δημιουργώντας έτσι μεγάλη ένταση.

Αν προσθέσουμε και άλλους έξι συναγωνιστές από το Κίνημα της καύσης των σκουπιδιών που οδηγούνται σε δίκη στις 21/10, τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και την κακοποίηση από αστυνομικούς του Βασίλη Μάγγου μετά την πορεία στην ΑΓΕΤ και τον αιφνίδιο θάνατό του, τότε: είναι φανερό ότι μπαίνουμε βαθειά στην εκ-χαλκιδικοποίηση του αγώνα για γη και ελευθερία στην περιοχή μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια