Ανθρώπινη αλυσίδα δημιουργήθηκε στη Βραζιλία έξω από το νοσοκομείο όπου μια 10χρονη επρόκειτο να κάνει άμβλωση, καθώς είχε μείνει έγκυος, μετά τον κατ’ εξακολούθηση βιασμός της από τον θείο της.

Ο λόγος ήταν να προστατεύσουν την ανήλικη που βιάστηκε από τον θείο της από το μένος των ακροδεξιών οπαδών του προέδρου της χώρας Ζαϊχ Μπολσονάρου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο θέλοντας να εμποδίσουν την άμβλωση, για την οποία έδωσε έγκριση αρμόδια υπηρεσία του κρατιδίου Espirito Santo, καθώς βάσει νόμου επιτρέπεται η διακοπή της κύησης μόνο σε περιπτώσεις βιασμού και όταν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή όταν το έμβρυο πάσχει από εγκεφαλοπάθεια.

Τελικά η 10χρονη μπήκε στο νοσοκομείο κρυφά από άλλη είσοδο, ενώ έξω από το νοσοκομείο έσπευσαν και πολλοί πολίτες, μεταξύ αυτών και μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων, προκειμένου να προστατεύσουν το δικαίωμα στην άμβλωση της μικρής που βιάστηκε από μέλος του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με έκθεση του Βραζιλιάνικου Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας, 4 κορίτσια έως 13 ετών βιάζονται κάθε ώρα και το 54% των βιασμένων γυναικών ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Μάλιστα, γνωστή οπαδός του Μπολσονάρου η Sara Winter ήταν αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα τα προσωπικά στοιχεία του κοριτσιού, με σκοπό να την κάνουν να φοβηθεί και να αποτρέψουν την άμβλωση. Εναντίον της Winter έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Μέχρι πέρυσι, η Sara Winter δούλευε για την κυβέρνηση Μπολσονάρο, ως συντονίστρια πολιτικής για τη μητρότητα, στο Υπουργείο Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ηγείται της ένοπλης ακροδεξιάς ομάδας «Os 300 do Brasil». Στις 15 Ιουνίου, είχε συλληφθεί σε διαμαρτυρία οπαδών του Μπολσονάρου μπροστά από το ανώτατο δικαστήριο, κρατώντας πυρσούς και όπλα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια