Στην αποπομπή του υπουργού Υγείας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα  προχώρησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου μετά την σύγκρουση που είχαν οι δύο πολιτικοί ως προς τη διαχείρηση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.769 ανθρώπους ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 29.000.

Από την αρχή της πανδημίας ο δημοφιλής υπουργός Μαντέτα είχε διαφοροποιήσει τη θέση του από τον Μπολσονάρου, ο οποίος μέχρι και σήμερα επιμένει να χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό «γριπούλα» και να επιμένει κατά των μέτρων καραντίνας, για να μη θιγεί η οικονομία. Ο Μαντέτα είχε προειδοποιήσει πως «ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι οι πλέον δύσκολοι μήνες για τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Την απόλυση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα, με ανάρτησή του στο twitter. «Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου μόλις μου ανακοίνωσε ότι απομακρύνομαι από το πόστο μου του υπουργού Υγείας» μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο στο προεδρικό παλάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, θα τον αντικαταστήσει ο ογκολόγος Νέλσον Τέιχ.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια