Άλλος ένας γνωστός ηγέτης αυτοχθονων πέθανε από κορωνοϊό στη Βραζιλία. Πριν από περίπου ένα μήνα από κορωνοϊό πέθανε και ο Paulinho Paiakan, γνωστός αυτόχθονας υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου.

Ο επικεφαλής του χωριού Σαπουκάι στην περιοχή της Άνγκρα ντος Ρέις, Ντομίνγκος Βενιτε πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 68 ετών  μετά από εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Οι περίπου 500 κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού είναι αυτόχθονες της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας στη Βραζιλία,  Γκουαρανί. Ήδη 88 από αυτούς έχουν διαγνωσθεί με τον νέο κορωνοϊό.

Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, 542 αυτόχθονες πέθαναν από κορωνοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 16.000 κρούσματα ανάμεσα σε 143 κοινότητες αυτοχθονων στην Βραζιλία.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια