Ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αυτοδυναμία 86 εδρών κερδίζουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία σύμφωνα με το exit poll.

Όπως δείχνει η πρώτη εκτίμηση, το κόμμα του Τζόνσον εξασφαλίζει 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων και οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες. Το exit poll δείχνει επίσης άνοδο των Εθνικιστών στη Σκοτία με το SNP να κερδίζει από 55 έως 59 έδρες.

Εάν  επιβεβαιωθεί το exit poll, τότε η νίκη του Μπόρις Τζόνσον θα είναι η μεγαλύτερη των Τόρις από τις επιδόσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987. Ενώ για τους Εργατικούς θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμα για το κόμμα από το 1929, όταν διχάστηκε από την απόφαση του τότε ηγέτη του να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τους Συντηρητικούς.

Η πτώση κάτω από τους 200 βουλευτές είναι ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα και μια καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα, γράφει η εφημερίδα, θα σημαίνει ότι το Brexit θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών ή να εξαχθούν συμπεράσματα, δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση exit poll. «Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε. «Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X