Δεμένο σε ένα δένδρο εγκαταλελειμμένο πριν περίπου 15 ημέρες βρέθηκε κυνηγόσκυλο στα Πιέρια Όρη, σε άθλια κατάσταση έτοιμο να πεθάνει.

Το περιστατικό έκανε γνωστό το Συνεργείο Περισυλλογής του Δήμου Κατερίνης, το οποίο έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει το σκυλί, ύστερα από καταγγελία πεζοπόρου που εντόπισε το άτυχο ζώο στη διάρκεια περιπάτου μέσα στο δάσος.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας από τους κυνηγούς όταν πια τα ζώα δεν είναι χρήσιμα, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Τα ζώα εγκαταλείπονται στη μέση του πουθενά ή έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν ή ακόμα αφήνονται δεμένα χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνουν από ασιτία.

Το ζώο που βρέθηκε στα Πιέρια Όρη μεταφέρθηκε από το συνεργείο του Δήμου σε κτηνιατρείο όπου υπολογίστηκε ότι ήταν δεμένο ίσως και πάνω από 15 μέρες.

Η ανάρτηση και οι φωτογραφίες της Ξένιας Μυόγλου από το Συνεργείο Περισυλλογής Δήμου Κατερίνης:

Ασχολούμαστε πολλά χρόνια με την διάσωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Κατερίνης. Σε αυτό το διάστημα έχουμε συναντήσει πολλές μορφές κακοποίησης ζώων. Πολλές μορφές πρόκλησης πόνου , με αμέτρητους τρόπους πρόκλησης θανάτου.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, αντιπροσωπεύουν και διαφορετικούς δολοφονικους χαρακτήρες ανθρώπων. Διαφορετικούς εγκληματίες. Αυτό που αντιμετωπίσαμε σήμερα πραγματικά ήταν κάτι διαφορετικό. Ξεπερνά την φαντασία όλων των μέχρι σήμερα δολοφόνων. Πρόκειται βέβαια για ένα ακόμη κυνηγόσκυλο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να απασχολήσει και τον κυνηγετικό σύλλογο που πιθανόν αυτό το σιχαμα , αυτός ο δειλός, αυτός ο βλάκας να είναι μέλος του, αν και το αντευχομαι. Φυσικά και όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Παλιά Βρυα – θέση Μπάρες – Πιέρια όρη … στο πουθενά!
Το συγκεκριμένο κυνηγόσκυλο δέθηκε από τον βλακα με είκοσι πόντους σχοινί νάυλον στο δέντρο με σκοπό να πεθάνει από ασιτία. Βρισκόταν εκεί δεμένο στο πουθενά για περισσότερο από 15 ημέρες σύμφωνα με εκτίμηση του κτηνιάτρου Λεωνίδας Τζέγκας, με αποτέλεσμα στις αμέτρητες προσπάθειες που έκανε για την απελευθέρωση του όσο είχε τις δυνάμεις του, το σχοινί να εισχωρήσει στο λαιμό του. Από ένα σημείο και μετά παραδόθηκε και απλά περίμενε τον θάνατο του.

Κάτοικος Βρυας ως πεζοπόρος σε μια θαυμάσια διαδρομή με τα εξαιρετικά χρυσαφένια χρώματα , ιδιαίτερα σε μια βροχερή μέρα στο βουνό συνάντησε στην διαδρομή του το κυνηγόσκυλο. Αμέσως ενημέρωσε το συνεργείο περισυλλογής . Από το πρωί σήμερα έβρεχε και η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη με το δικό μας όχημα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ανταπόκριση τόσο από τον Αντιδημαρχο Κο Γιώργο Τσιάλο από τον πρόεδρο της κοινότητας Βρυας κο Κών/νο Στραβογιαννη και τον Κο Τζιτζιλη Στέφανο με το όχημα του οποίου προσεγγίσαμε το σημείο.

Η απελευθέρωση του κυνηγόσκυλου δεν ήταν εύκολη διότι ήταν τρομαγμένο και δεν μας άφηνε να το πλησιάσουμε και επίσης από την άλλη πλευρά υπήρχε απότομη κλήση στο έδαφος και κίνδυνος να κρεμαστεί το ζώο. Η ευαισθησία η υπευθυνότητα και ο σεβασμός αρμονικά ανταποκρίθηκαν για την αντιμετώπιση της σκληρότητας, της βλακείας, της ηλιθιότητας ενός σκατοψυχου ψυχωτικου δολοφόνου για την διάσωση ενός ακόμη κυνηγόσκυλου.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ στον Κο Χρήστο Στραβογιαννη και κυρίως στον Κο Βασίλη Αδάμου ο οποίος το εντόπισε κ δεν το προσπέρασε.
Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο όπου κ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για νεαρό θηλυκο το οποίο έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό , είναι υποσιτισμενο κ αφιδατωμενο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X