Μια 34χρονη γυναίκα που ζούσε σε «απόλυτη φτώχεια» βρέθηκε νεκρή με το μωρό της να κλαίει δίπλα της, σε ένα διαμέρισμα, νότια της Γλασκώβης.

Η Mercy Baguma, αιτούσα άσυλο από την Ουγκάντα, έχασε την δουλειά της όταν έληξε η προσωρινή άδεια παραμονής της και βασιζόταν σε δωρεές τροφίμων από φίλους και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο ενός έτους γιος της έπασχε από υποσιτισμό και χρειαζόταν επείγουσα περίθαλψη σε νοσοκομείο. Πιστεύεται πως έκτοτε βρίσκεται υπό την φροντίδα του πατέρα του, που ζει επίσης στη Γλασκώβη.

Η African Challenge Scotland, φιλανθρωπική οργάνωση, κοινοποίησε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για τα έξοδα της κηδείας, περιγράφοντας ταυτόχρονα την Baguma ως «μια καταπληκτική μητέρα, αδερφή και φίλη που όλοι αγαπούσαν».

«Η Mercy έβαζε πάντα την οικογένειά της πάνω από όλα, ειδικά τον γιο της. Το χαμόγελό της έκανε τους πάντες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και άνετα. Είχε προβλήματα υγείας αλλά ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Ας αναπαυθεί η ψυχή της εν ειρήνη», σχολίασε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter και δείχνει την 34χρονη να δέχεται τρόφιμα τον περασμένο Ιούνιο.

Η Robina Qureshi, διευθύντρια του Positive Action in Housing, είπε πως η Baguma πρόσφατα αιτήθηκε άσυλο.

«Η ερώτηση παραμένει, γιατί μητέρες και μωρά εγκαταλείπονται να λιμοκτονούν σε αυτή την πόλη, και γιατί εναπόκειται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές να μαζέψουν τα κομμάτια; Το γεγονός είναι πως δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης», σχολίασε.

*Από τη LiFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια