Σκληρή απάντηση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία μέλους της ΚΝΕ που συμμετείχε στη διαδήλωση κατά της άφιξης Πομπέο και της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, αλλά και τον ΣΚΑΪ που φιλοξένησε δηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο από τον βουλευτή, έδωσε το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία, το κόμμα ρωτά χαρακτηριστικά: “από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;”

Η ανάρτηση Μπογδάνου κι η.. επικήρυξη

«Ο δράστης της «εντυπωσιακής» επίθεσης στον αστυνομικό το Σάββατο λέγεται ************, είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος νωρίς σήμερα το πρωί, για τον διαδηλωτή του οποίου μία κλωτσιά σε αστυνομικό των ΜΑΤ έγινε viral το περασμένο Σάββατο. Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος βουλευτής προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και από τηλεοράσεως του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι σε “επικήρυξη” του διαδηλωτή είχε προχωρήσει λίγες ώρες νωρίτερα με ανάρτησή της η Χριστίνα Σιδέρη, εκπρόσωπος της Εθνικής Αλληλεγγύης και πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και του Φαήλου Κρανιδιώτη, ανακοινώνοντας πως το κόμμα της δίνει «ως επιβράβευση 2.000 ευρώ σε όποιον μας φέρει αποδεδειγμένες πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση των μελών του ΠΑΜΕ, που κλωτσάνε τον αστυνομικό».

Ο πρώτος που έσπευσε να σχολιάσει στην ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου ήταν ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος ζήτησε επίσημη αντίδραση του εισαγγελέα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να του απαντά πως το υπουργείο «έχει κινήσει διαδικασίες από νωρίς χθες το μεσημέρι».

“Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό”, σημειώνει το ΚΚΕ. Στη συνέχεια της ανακοίνωσή του στέλνει μήνυμα ότι “λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία του κόμματος

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο, και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια