Το πρώτο υπνωτήριο για αστέγους στην Πάτρα δημιούργησε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης και αναμένεται να το εγκαινιάσει έως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για μια πιο μόνιμη λύση από τις πανσιόν στις οποίες φιλοξενούνταν μέχρι σήμερα  με έξοδα της τοπικής κοινότητας.

Ο ξενώνας αυτός για τους άστεγους θα στεγαστεί σε κτίριο επί των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη,  προσφέροντας στέγη μέχρι και σε 100 αστέγους σε πλήρη λειτουργία, ενώ σε πρώτη φάση θα μείνουν εκεί λιγότερα άτομα.

Πέρα από την επέκταση του αριθμού των φιλοξενούμενων, ο χώρος προορίζεται και για άλλες υπηρεσίες, που θα καθοριστούν με απόφαση του Δ.Σ του Κοινωνικού Οργανισμού.

Οι ανάγκες των αστέγων στην Πάτρα είναι πολύ αυξημένες, αφού ο φετινός αριθμός των αιτήσεων για το σχετικό επίδομα φτάνει τις 800, κι έχουν εγκριθεί περίπου οι μισές. Δεν παύει όμως ο ξενώνας να δίνει μια ανάσα ανακούφισης σε κάποιους από αυτούς. Άλλωστε, όπως έχει αναφέρει και παλιότερα ο Δήμος, σκοπός είναι να συνεχίσει να διεκδικεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμο προσωπικό, με μονιμοποίηση και όλων των συμβασιούχων, ώστε οι κοινωνικές δομές να λειτουργούν μόνιμα και να εξυπηρετούν χωρίς προβλήματα όλους τους πολίτες, που έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Πατρέων κάνει πράξη την αλληλεγγύη, καθώς έχει δημιουργήσει τράπεζα τροφίμων και διαθέτει και το βαν ζεστού φαγητού και διανομής σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς σε 13 σημεία σε ολόκληρη την πόλη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]