Yota Caraba Fashion Show 2016

Οι μεγαλύτεροι την γνωρίζουμε από τα 90ς, όταν τρέχαμε, στο ατελιέ της στην Αδριανού, να αγοράσουμε πρωτοποριακά ρούχα και αξεσουάρ για να κάνουμε εντυπωσιακές εισόδους στα μεγάλα κλαμπ της αθηναϊκής νύχτας.

Στους νεότερους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν την σχεδιάστρια, τη νέα κολεξιόν καθώς και κάποιες από τις κλασσικές γραμμές της, στο Fashion Show που θα πραγματοποιηθεί στο Booze UPstairs την Πέμπτη 21 Απριλίου.

Η Γιώτα μολονότι τέλειωσε το πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ ως οικονομολόγος, την κέρδισε το fashion design από πολύ μικρή ηλικία.

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην Μύκονο, όπου ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα για το κατάστημα Defile του Δράγαση.

yotacaraba

Το 1986 δημιούργησε την πρώτη προσωπική κολεξιόν, η οποία ήταν και η αιτία να την ανακαλύψουν μεγάλοι σχεδιαστές της μόδας, όπως η Donna Karan, με την οποία και συνεργάστηκαν για ορισμένα χρόνια (1988 – 1991).

Η κολεξιόν αυτή βασιζόταν κυρίως στην πρωτοεμφανιζόμενη πρώτη ύλη για την εποχή (βαμβακολύκρα) και στην πρωτοποριακή ιδέα όπου το εσώρουχο γίνεται εξώρουχο.

Ενδύματα χαρακτηριστικά, με έντονα χρώματα, περίεργες ραφές και κοψίματα, τα οποία μας έντυναν από τις πρώτες πρωινές ώρες της μέρας έως τις πιο extravagant νυχτερινές εξόδους.

Το ίδιο έτος, είχε ήδη το δικό της ατελιέ στην Ανδριανού καθώς και τρία καταστήματα (ΥΚ6/Ηράκλειο, ΥΚ3/Ρέθυμνο, Υ/Γλυφάδα) με την επωνυμία της και το γνωστό πλέον λογότυπο της «Υ».

yotacaraba 1

yotacaraba 2

Την Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Booze: Upstairs, η Γιώτα επιστρέφει για να μας παρουσιάσει την νέα της κολεξιόν 2016 (ανδρική – γυναικεία) καθώς και μερικές από τις κλασσικές διαχρονικές της γραμμές.

Σήμερα η σχεδιάστρια εφαρμόζει την παράδοση στην επικαιρότητα. Χειροποίητες δαντέλες και κεντήματα αρμονικά συνδυασμένα με βαμβακερά σταθερά και ελαστικά υφάσματα για πιο καλοκαιρινές και αέρινες εμφανίσεις.

yotacaraba 3

yotacaraba 7

Οι χρωματικοί συνδυασμοί παύουν να είναι ακραία έντονοι, τα χρώματα τώρα είναι πιο φυσικά, παλ, γήινα.

Έντονο χαρακτηριστικό της κολεξιόν, η πολυμορφικότητα του ενδύματος, ρούχα που από μπλούζα γίνονται φούστα ή ακόμη και φόρεμα.

«Ένα ρούχο – τρεις τουλάχιστον διαφορετικές εμφανίσεις» λέει η σχεδιάστρια.

POSTERA3

Πληροφορίες Show
Ημερομηνία: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016
Έναρξη: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Facebook Event: www.facebook.com/events/1720542558221664/

Στοιχεία Designer
Yota Caraba
Ατελιέ (κατόπιν ραντεβού): Ηφαίστου και Κυνέτου 3, Μοναστηράκι
Τηλ. 6945 167224

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια