Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μία νεαρή Youtuber από την Καμπότζη με βίντεό της, στα οποία δίνει συμβουλές επιβίωσης στην άγρια φύση και καταναλώνει κρέας από είδη που απειλούνται υπό εξαφάνιση.

Η Ah Lin Tuch στο κανάλι που διατηρεί στη δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο, εμφανίστηκε να γδέρνει και να ψήνει στη φωτιά σαύρες, φίδια, αιλουροειδή και άλλα άγρια ζώα, που διαβιούν στην περιοχή, προσπαθώντας να «διδάξει» στους θεατές πώς να επιβιώσουν χωρίς προμήθειες κι εργαλεία επιβίωσης στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη ζούγκλα της Καμπότζης. Αυτό που φάνηκε να μη γνωρίζει είναι ότι πολλά από τα ζώα που καταβρόχθισε ανήκουν σε προστατευόμενα από τη διεθνή νομοθεσία είδη.

Οι αρχές της Καμπότζης εντόπισαν και συνέλαβαν τη νεαρή γυναίκα και τον σύζυγό της. Η Ah Lin Tuch ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις της και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα ζώα που σκότωσε ανήκουν σε απειλούμενα ήδη. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, προμηθεύτηκε τα άγρια ζώα από τη μαύρη αγορά, στο Preak Phnov. Οι αρχές ερευνούν το πώς και πότε τα ζώα αυτά αιχμαλωτίστηκαν.

Το ζευγάρι λέει ότι αγόρασαν τα ζώα σε μια τοπική αγορά πριν από το μαγείρεμα και την κατανάλωσή τους. Οι αρχές διερευνούν τώρα αυτές τις αξιώσεις για να προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν έχουν αγοραστεί από ένα παράνομο περίπτερο στην αγορά ή έχουν συλληφθεί σε άγρια ​​κατάσταση.

Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης και Προστασίας της Φύσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Καμπότζης Chea Sam Arng δήλωσε ότι αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στο ζευγάρι και διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα ζώα που σκοτώθηκαν, μόνο ένα ανήκει σε απειλούμενο με εξαφάνιση είδος.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

 

 

Πηγή news247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X