Καταγγελίες για απόπειρα βιασμού έχουν κάνει πάνω από 10 γυναίκες

Γράφει η Όλγα Στέφου

Πάνω από δέκα γυναίκες σε διάστημα τριών ετών έχουν καταγγείλει βιασμό ή και απόπειρα βιασμού στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο αριθμός των καταγγελιών βγαίνει τώρα στο φως, χωρίς ουδέποτε να έχει εκδοθεί σήμα από τις αστυνομικές Αρχές.

Για αυτονόητους λόγους, τα ονόματα των θυμάτων δε θα δημοσιευτούν. Ένα από τα περιστατικά συνέβη το καλοκαίρι του 2018, όταν το θύμα κι ενώ είχε σκοτάδι, δέχτηκε επίθεση από πίσω με δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και βιάστηκε σε πολυκατοικίας, όπου πιθανόν την είχαν ακολουθήσει.

Το δεύτερο άγριο περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο της περιοχής, όπου ο δράστης χτύπησε, έσυρε και βίασε το θύμα, η οποία φώναζε και αντιστεκόταν. Από τις φωνές και αφού είχε συμβεί ο βιασμός, βγήκαν στα μπαλκόνια κάποιοι κάτοικοι απειλώντας τον να την αφήσει, όπως και συνέβη. Ο δράστης αυτήν την φορά φορούσε μάσκα.

Γυναίκες θύματα από την περιοχή αντάλλαξαν μεταξύ τους την εμπειρία και έμαθαν ότι υπάρχουν πάνω από δέκα καταγγελίες στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες ότι πιθανόν έχουν δει ξανά τον δράστη σε καταστήματα της γειτονιάς.

Ωστόσο, η αστυνομία, παρά την πληθώρα των καταγγελιών, δεν έχει προβεί σε έκδοση σήματος. Οι μαρτυρίες δείχνουν ότι πρόκειται για έναν και όχι για πολλούς δράστες, αφήνοντας υποθέσεις για «δράκο» στην περιοχή του Ζωγράφου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια