Μάθημα για την κλιματική αλλαγή θα εισαχθεί στο σχολικό πρόγραμμα όλων των σχολείων της πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Είναι η πρώτη πολιτεία στην Αμερική που ανακοινώνει κάτι τέτοιο.

Το μάθημα θα εξετάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην κοινωνία, τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και τα αίτια. Το μάθημα θα είναι υποχρεωτικό σε όλα τα δημόσια σχολεία και οι μαθητές χρησιμοποιώντας την τέχνη και την φαντασία θα ασχολούνται με παγκόσμια θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

«Το να διδάσκεις για την κλιματική αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας» δήλωση η κυβερνήτης της πολιτείας Τάμι Σνάιντερ Μέρφι. Άλλωστε το Νιου Τζέρσεϊ ήδη βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει οι ακτές ενώ ακραίες θερμοκρασίες και αλλαγή στην πανίδα της περιοχής έχουν παρατηρηθεί.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X