Δύο φορές υπέστη το ίδιο bullying το 8χρονο κορίτσι από την Θεσσαλονίκη, όταν συμμαθητές της την υποχρέωσαν να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus.

«Ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος “επειδή εσύ έγλειψες σκ@@@, εγώ θα χάσω τη θέση μου”;», φέρεται να ειπώθηκε στην 8χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το πιο φρικιαστικό είναι ότι μετά την τέλεση αυτού του πράγματος, της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της». Κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς η ίδια με πρόσχημα ότι διψούσε, πήρε άδεια να πιει νερό.

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, καθώς όπως είπε: «Επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο».

Όπως περιέγραψε ο δικηγόρος, το περιστατικό συνέβη στο σχολείο της Θεσσαλονίκης «στις 16 Ιανουαρίου, κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου».

«Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό».

«Επαναλήφθηκε δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση», είπε σοκαρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής.

Μάλιστα, όπως επισήμανε: «Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα, για να της ανακοινώσει πως “με υποχρέωσαν να κάνω αυτό”». Για να συμπληρώσει: «Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας “γιατί εγώ”; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».