Γράφει η Φωτεινή Λαμπρίδη (tvxs)

Με πλούσιο υβρεολόγιο απάντησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στους Σταγιάτες, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Βόλου αλλά και στον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, που στήριξε δημόσια τον αγώνα τους με την παρουσία του αλλά και με δηλώσεις του στο tvxs.gr.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι Σταγιάτες που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού τους,  αλλά και στην χλωρίωση του νερού της πηγής τους, Κρύα Βρύση, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ τσαμπατζήδες, αφού κατά τα λεγόμενά του δεν έχουν πληρώσει ποτέ για το νερό. «Είναι 40 – 50 άτομα με κάτι μαύρες σημαίες, που έχουν μάθει να κάνουν τον πούστη με ξένο κώλο». Ο Αχ. Μπέος δήλωσε ότι θα προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απέναντι σε αυτούς που όπως λέει «λειτουργούν αυθαίρετα  και δεν τους ελέγχει κανένας».

Το υβρεολόγιο του δημάρχου δεν εξαίρεσε ούτε τον γνωστό τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ δεν έχασε ευκαιρία να πει πως αγνοεί το έργο του, θεωρώντας προφανώς ότι, υποβιβάζοντας τον ως καλλιτέχνη, τον υποβιβάζει και ως πολίτη: «… έχουν κι έναν μαλάκα εκεί που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης. Επάγγελμα τραγουδιστής λέει. τι τραγουδάει δεν ξέρουμε, αλλά είναι αρνητική νότα» .

Ο Αχ. Μπέος συνέχισε υβριστικά, απευθυνόμενος και στα μέλη των Ενεργών Πολιτών Βόλου που αντιστέκονται με κινητοποιήσεις στην καύση απορριμμάτων με το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται το περιβάλλον και υπάρχει αυξημένος αριθμός ασθενών με καρκίνο, αποκαλώντας τους μπαχαλάκηδες. «Είναι κάτι τύποι περίεργοι -παναγία βοήθα- που δίνουν συνεντεύξεις και λένε να κάνουμε διαβούλευση με την επιστημονική τους ομάδα. Ποιες γνώσεις έχουν; Αυτοί είναι που δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη του τόπου μας γιατί οι προηγμένες χώρες κάνουν χρόνια καύση απορριμμάτων. Ας έρθουν οι επιστήμονες τους. Εγώ αυτούς τους 40 χαβαλέδες, τους κοπρίτες, δεν τους νομιμοποιώ».

Ο δήμαρχος Βόλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ που «πήρε αυτό που του άξιζε από τον κόσμο» και όπως είπε προσπάθησε με αφορμή ένα προσωπικό του πρόβλημα να τον βγάλει από το πολιτικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον κ. Πουλάκη που «… δεν έχει δουλέψει στη ζωή του και το μόνο που ήξερε ήταν να κατεβαίνει στην παραλία με το τσιμπούκι του».

Δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και πως προέκυψε από την κουβέντα τους πως λόγω της πανδημίας θα καθυστερήσουν κάποια επενδυτικά σχέδια για την περιοχή. Τόνισε ότι θα γίνουν έργα ύψους 100 εκ. ευρώ και ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, την επιδιόρθωση δρόμων αλλά και την αξιοποίηση του νερού των πηγών του Πηλίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για το νερό που καταλήγει στη θάλασσα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια