Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα κατά της αγοραπωλησίας των ορεινών, καθώς αρκετοί ήταν οι Ζακυνθινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας των Κατοίκων των Ορεινών και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Διοικητήριο. Μετά τη σχετική απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ επίσης στη Ζάκυνθο βρέθηκε για να διαδηλώσει κατά της αγοραπωλησίας και ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, Θοδωρής Γαλιατσάτος.

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συγκέντρωσης:

Εμείς οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου, ιδιοκτήτες γης που κινδυνεύουμε να την χάσουμε, από μία πρωτοφανή απάτη που έχει γίνει είς βάρος μας τα τελευταία 6 χρόνια, καθώς και οι πολίτες της Ζακύνθου που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να συνταχθούν μαζί μας και να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το νησί μας και την περιοχή γύρω από το ναυάγιο από τα αρπακτικά που την επιβουλεύονται.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει να τοπογραφηθεί η δημοτική περιουσία στην περιοχή και να δηλωθεί στο κτηματολόγιο, επίσης ο δήμος να καταθέσει διεκδικητική αγωγή για να προστατέψει την δημοτική περιουσία από τους καταπατητές.

Καλούμε την περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προστατέψει όλες τις δημόσιες υποδομές (δρόμοι κτλ) που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή με χρήματα της Νομαρχίας Ζακύνθου και του ελληνικού λαού, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και η ανεμπόδιστη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού στην περιοχή του Ναυαγίου και στη θάλασσα.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να τηρήσει την νομιμότητα και να προστατέψει την δημόσια περιουσία και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία των Ελλήνων πολιτών

Τέλος καλούμε όλους να αγωνιστούμε από κοινού για να προστατέψουμε το νησί μας και τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας για να μην καταλήξουμε να είμαστε ξένοι στον τόπο μας!!!

 

 

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια