Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό η Νουρίγιε Γκιουλμέν, η εκπαιδευτικός που μαζί με τον καθηγητή Σεμίχ Εζακτσά βρίσκονται σε απεργία πείνας εδω και 270 ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυσή τους στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκαθάρισης των τουρκικών αρχών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η Νουρίγιε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών, κατηγορούμενη ότι είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Η 35χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Σεπτέμβριο.

Στην περίπτωση του ετερου απεργού πείνας του Σεμίχ Εζακτσά ο δικαστής αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του, που δικάστηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ενώ είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισής του σε μια δίκη τον Οκτώβριο.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, έχουν αναδειχθεί σε πρόσωπα- σύμβολα του κύματος εκκαθαρίσεων στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι, καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σχόλια

X