Φωτορεπορτάζ: Μαρία Χουρδάρη

Σχεδόν έναν αστυνομικό για κάθε διαδηλωτή «επιστράτευσε» η ΕΛ.ΑΣ για τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Από το πρώτο λεπτό αστυνομικός της ΥΜΕΤ κινηματογραφούσε τον κόσμο που συγκεντρωνόταν, ενώ πολλαπλές διμοιρίες είχαν στηθεί σε κάθε πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίχως να επιτρέπουν την πρόσβαση προς τη Βουλή.

Ακολούθησε πορεία στην Πανεπιστημίου, στην οποία συμμετείχαν 300 με 400 άτομα.

Η πορεία ήταν ασφυκτικά μπλοκαρισμένη από κορδόνι διμοιριών ΜΑΤ, που εμμονικά κρατούσαν τους διαδηλωτές σε μια λωρίδα. Στο τέλος της πορείας, στα Προπύλαια, έγινε ρίψη χημικών κι ο κόσμος κινήθηκε προς τα Εξάρχεια.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια