Πριν λίγες μέρες συλλογικότητες και αντιφασίστες οδήγησαν με τη μαζική τους παρουσία στην ματαίωση της προγραμματισμένης φασιστικής συγκέντρωσης στον Βοτανικό.

Η σχετική ενημέρωση που δημοσιεύτηκε από τη συλλογικότητα ΟΡΜΑ:

Στις 17/12, ακυρώθηκε στην πράξη προγραμματισμένη συγκέντρωση που είχαν ανακοινώσει για το μεσημέρι, στις 4μμ, απόνερα της Χρυσής Αυγής, έξω από τον χώρο που προορίζεται να χτιστεί τέμενος, στην περιοχή του Βοτανικού.

Συλλογικότητες, όπως η ΟΡΜΑ, ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, η ΟΚΤΑΝΑ Πετρούπολης και άλλοι αντιφασίστες, ανταποκρινόμενοι στο δημόσιο κάλεσμα για αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι, κινητοποιήθηκαν από το πρωί και στήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η παρουσία της αστυνομίας, έχοντας ήδη από νωρίς το πρωί μία κλούβα έξω από τον χώρο, αυξήθηκε τις επόμενες ώρες φτάνοντας τον αριθμό των κλουβών σε τουλάχιστον 7 και με την εμφάνιση μηχανών ΔΙΑΣ, καπελάκηδων και ασφαλιτών.

Στις 3 το μεσημέρι πλαισίωσαν την αντιφασιστική, πλέον, συγκέντρωση κι άλλοι σύντροφοι από τις συλλογικότητες Αντίπνοια, Voliagmo, Κύκλος της Φωτιάς και Ο72.

Η κινητοποίηση έλειξε με συγκροτημένη πορεία στο μετρό του Κεραμεικού με τη συμμετοχή τουλάχιστον 70 αντιφασιστών.

Η φασιστική μάζωξη ακυρώθηκε έμπρακτα ενώ 20 μίζεροι φασίστες δοκίμασαν να στήσουν αντισυγκέντρωση στο μετρό Ελαιώνα με την εγγύηση, για άλλη μία φορά, της έντονης παρουσίας της αστυνομίας.

Το αντιφασιστικό κίνημα εμπόδισε ξανά τους φασίστες να χύσουν το ρατσιστικό και μισσαλόδοξο δημητηριό τους. Η Αθήνα, το τελευταίο διάστημα, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αφιλόξενη πόλη για τις ιδέες και για την ίδια την παρουσία τους και αυτό οφείλεται στον κόσμο του αγώνα.
Τα τσιράκια των αφεντικών κινούνται μόνο στην ασφάλεια του σκοταδιού της νύχτας ενώ παράλληλα δημιουργούν γεγονότα στην επαρχία προκειμένου να διαμορφώσουν ρατσιστικό κλίμα.

Ειναι χρέος μας να συνεχίσουμε στην ίδια μαχητική κατεύθυνση, να τσακίσουμε κάθε διάθεση των φασιστών να ανασυγκροτηθούν, να μην τους χαρίσουμε καμία σπιθαμή γης και να διεκδικήσουμε την κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια σε φασίστες και αφεντικά!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]