Η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων (λεσβίες, γκει, μπαισέξουαλ, τρανς, και ίντερσεξ) γίνεται η Σκωτία.

Τα σχολεία της χώρας θα πρέπει να διδάσκουν στους μαθητές την ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων, την ισότητα, καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν την ομοφοβία και την τρανσοφοβία, αλλά και πώς να εξερευνήσουν τον εαυτό τους.

Ο Jordan Daly συνιδρυτής της ομάδας (TIE) που έτρεξε μεγάλη καμπάνια, τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορική νίκη της καμπάνιας και ιστορική στιγμή για τη Σκωτία.

Σε έρευνα που είχε προηγηθεί για την TIE είχε διαπιστωθεί ότι 9 στα 10 ΛΟΑΤΚΙ Σκωτσέζοι έχουν ζήσει την ομοφοβία στο σχολείο. Από αυτούς το 27% ανέφερε ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει αφού δέχτηκε μπούλινγκ. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι υπήρχε αδιαφορία από τα σχολεία για το θέμα και γίνονταν ελάχιστες ενέργειες ώστε να αποτραπεί το μπουλινγκ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός John Swinney δήλωσε: “Η Σκωτία θεωρείται ήδη μία από τις πιο προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη για την ισότητα των ΛΟΑΤΚ ατόμων. Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα γίνουμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ενσωματωμένη ΛΟΑΤΚΙ εκπαίδευση στο πρόγραμμα σπουδών.”

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει τον καθένα να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας το πρόγραμμα σπουδών να έχει τόση ποικιλία όση υπάρχει και στους μαθητές μας.”

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Σκωτία κατατάχθηκε στις χώρες που προστατεύουν καλύτερα τα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤ άτομα, παρά το γεγονός ότι αποποινικοποίησε την ομοφοβία το 1980, 13 χρόνια αργότερα από την Αγγλία και την Ουαλία.

Το 2016, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Kezia Dugdale είπε για τη Σκωτία ότι έχει το κοινοβούλιο με τους περισσότερους γκέι στον κόσμο.

*Πληροφορίες και μετάφραση από τον Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]