Από τον δρομογράφο, του Γιάννου Κ:

1. Η Ντανιέλα ήταν να κάνει μέσα σε μιάμιση μέρα τρεις βάρδιες κάτι που αντιβαίνει στην εργατική νομοθεσία.

2. Η Ντανιέλα είναι 62 χρονών και την έστειλαν στις 4 το μεσημέρι με καύσωνα να μαζέψει τα σκουπίδια.

3. Την Παρασκευή η Ντανιέλα γνωστοποίησε στον επόπτη ότι είναι αδιάθετη και δεν θέλει να πάει για δουλειά και ο ίδιος της είπε ότι αν δεν το κάνει θα την παραπέμψουν στο πειθαρχικό. Αλλά ο επόπτης “εκτελεί εντολές από τα πάνω”. Ο επόπτης είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της Ντανιέλας.

4. Η Τίνα Καφατζάκη δήμαρχος του Δήμου Ζωγράφου προκειμένου να παίξει τα πολιτικά της παιγνίδια και να δείξει ότι καθαρίζει γρήγορα τον Δήμο εξανάγκασε τους εργαζόμενους να κάνουν διπλοβάρδιες οδηγώντας μία καθαρίστρια στον θάνατο. Όλο αυτό, για να μαζέψει ψηφαλάκια, τη στιγμή που πουλάει πολιτισμό και διοργανώνει συναυλίες με “μεγάλα ονόματα” της μουσικής σκηνής μοιράζοντας αδιανόητα ποσά για την εποχή. Τη στιγμή που δεν υπάρχει ίχνος προστασίας στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους, αλλά αυτοί που καθαρίζουν “είναι αγράμματοι”. Όλοι όσοι στηρίζουν τις συναυλίες είτε είναι κάτοικοι είτε είναι καλλιτέχνες οφείλουν να τα γνωρίζουν αυτά και να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Η Τίνα Καφατζάκη, η “αριστερή” δήμαρχος τα τελευταία δύο χρόνια έχει βάλει κάμερες σε όλα τα Δημοτικά κτίρια καταπιέζοντας την εργασία των εργαζομένων και χρησιμοποιεί μπράβους φασίστες για την προσωπική της προστασία. Η Τίνα Καφατζάκη είναι υπεύθυνση για τον θάνατο της Ντανιέλας.

5. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν συμβεί τουλάχιστον 4 “ατυχήματα” στο αμαξοστάσιο τα οποία ευτυχώς δεν έχουν οδηγήσει στον θάνατο εργαζομένων.

6. Ο θάνατος της Ντανιέλας δεν είναι ατύχημα. Είναι εργοδοτική δολοφονία και υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες. Ανάμεσα σε όλους αυτούς του θανάτους εργαζομένων μέσα στη χρονιά (Everest, Mikel και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος) και όχι μόνο, υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος. Οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι και τα αφεντικά δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτούς. Να βγάλουν τη δουλειά με κάθε κόστος ακόμα και με κόστος την ίδια τους τη ζωή. Γιατί το ανεχόμαστε αυτό;

7. Όλοι όσοι βγαίνανε στα κανάλια και λέγανε ότι η απεργία των εργαζομένων στον τομέα του καθαρισμού είναι πλήγμα για τον τουρισμό χωρίς να νοιάζονται για το αν οι εργαζόμενοι έχουν μέσα αυτοπροστασίας ή όχι, έχουν ευθύνη.

8. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Δήμο σιωπούν. Οφείλουν να ξέρουν και να θυμούνται ότι σήμερα είναι η Ντανιέλα και όσο το βουλώνουμε αύριο θα είναι αυτοί, θα είμαστε εμείς, θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι. Την Ντανιέλα δεν “την πήρε ο θεός” κι άλλα τέτοια χριστιανικά. Την Ντανιέλα “την πήρε” ο καπιταλισμός και πιο συγκεκριμένα η διοίκηση του Δήμου. Οι υπεύθυνοι λοιπόν, έχουν όνομα και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Αν δεν αντισταθούμε, είμαστε χαμένοι.

Διάβασε ακόμη:

Για την Ντανιέλα που θα ξεχαστεί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]