Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις την εβδομάδα του δημοψηφίσματος με κορυφαία της 3ης Ιουλίου υπέρ της επιλογής του ΟΧΙ, ζήσαμε την πρώτη συγκέντρωση που υπερασπιζόταν πάλι την επιλογή του ΟΧΙ, με τη διαφορά ότι τώρα τα χαμόγελα έλειπαν.

Στους περίπου 1500-2000 διαδηλωτές υπήρχε διάχυτη αμηχανία και δυσαρέσκεια για τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Τα πολλά και βαριά μέτρα, σε συνδυασμό με πολλές ακόμη παραχωρήσεις της Ελλάδας προσγείωσαν απότομα πολύ κόσμο, που είδε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς την ευκαιρία να “αναπνεύσει”.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν κυρίως μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά υπήρχαν και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες όπως το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ, η Ροσινάντε, η ΔΕΑ, το ΕΠΑΜ κ.ά. Παρούσα ήταν και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτές, που συνομίλησαν με τον κόσμο, δείγμα ότι για τη συμφωνία υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις.

Από τη διαδήλωση, που μάλλον γρήγορα θα ξεχαστεί, ο γραμμένος επικήδειος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα από μάρμαρα του Συντάγματος ήταν μάλλον ό,τι πιο ζωηρό είδαμε. Κατά τα άλλα δεν υπήρχε ιδιαίτερος παλμός από άποψη συνθημάτων, ενώ ο κόσμος κυρίως συζητούσε σε πηγαδάκια και προσπαθούσε να “μαντέψει” τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

_20150713_214659

IMG_20150713_214611

DSC08350

Χωρίς να γίνεται ο χαμός των προηγούμενων ημερών, αρκετά ήταν και αυτή τη φορά τα διεθνή κανάλια που κάλυψαν τη διαδήλωση.

Χωρίς να γίνεται ο χαμός των προηγούμενων ημερών, αρκετά ήταν και αυτή τη φορά τα διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν τη διαδήλωση.

DSC08375

Ισχυρή ήταν η αστυνόμευση μπροστά στο περιστύλιο της Βουλής.

_20150713_214758

Η πιο… ακραία εκδήλωση ενάντια στις κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από διαδηλώτρια που έβαλε φωτιά στη σημαία του.

IMG_20150713_214846

Λίγα μέτρα πιο πέρα από τη διαδηλώτρια που έκανε στάχτη τη σημαία του κόμματος, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έδινε γενναίο παρών με πανό που έγραφε “Όχι στη νέα συμφωνία – Όχι στο πραξικόπημα”.

IMG_20150713_214941

IMG_20150713_214909

DSC08431

 

Φωτογραφίες: Κίμωνας Αλέξης Κοκκινάρης

Επιμέλεια: Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]