Του Μανώλη Καραγιάννη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016, Ρίο, κούρσα 5.000 μ.

Η Νεοζηλανδή αθλήτρια Νίκι Χάμπλιν πέφτει στο έδαφος και παρασύρει μαζί της την Άμπει Ντ’ Αγκουστίνο από τις ΗΠΑ.

Η Χάμπλιν παρέμεινε πεσμένη στο έδαφος ενώ η Ντ’ Αγκουστίνο πήγε κοντά της και τη βοήθησε να σηκωθεί για να συνεχίσουν την κούρσα.

Λίγο αργότερα και ενώ είχαν αρχίσει πάλι να τρέχουν κανονικά, η Ντ’ Αγκουστίνο σταμάτησε καθώς ένιωσε ενόχληση στο πόδι της.

Τότε η Χάμπλιν σταμάτησε την κούρσα της, πήγε δίπλα της και την ενθάρρυνε να συνεχίσει να τρέχει, τερματίζοντας τελικά οι δυο αθλήτριες μαζί.

Αυτό είναι.
Κανένα χρυσό.
Καμμία πρωταθλήτρια.
Μόνο άνθρωποι.
Μια Αμερικανίδα και μια Νεοζηλανδή.
Δυο χρυσές αθλήτριες χωρίς μετάλλια.

Κρατήστε την Παπαχρήστου για πάρτη σας. Χάρισμά σας και η περηφάνεια που συνοδεύει το “χρυσό”.
Η περηφάνεια με την οποία σε γεμίζει η ανθρωπιά, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]