Τα εκατομμύρια που ξόδεψε αυτό το καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται πως τράβηξαν τα βλέμματα του Al Jazeera. Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν δίστασε να ξοδέψει 330 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα της επόμενης σεζόν της League 1, ωστόσο αυτό φαίνεται πως γίνεται εις βάρος των οπαδών των συλλόγων της δεύτερης κατηγορίας.

Κι αυτό διότι από αυτή τη σεζόν έξ αιτίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ένα παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας θα διεξάγεται υποχρεωτικά το βράδυ της Παρασκευής. Αυτό θα έπεφτε πάνω στα παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας, ωστόσο η απόφαση να μετατεθούν για νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να μην συμπίπτουν οι ώρες, κάθε άλλο παρά ευχαρίστησε τους οπαδούς των ομάδων της League 2.

«Ό,τι αποφασίστηκε δεν δείχνει κανέναν σεβασμό προς τους οπαδούς των ομάδων. Βάζει σε κίνδυνο τον αριθμό των οπαδών που θα έρχονται στα παιχνίδια, καθώς επίσης πλήττονται και οι χορηγοί κάτι που με τη σειρά του θα επηρεάσει αναπόφευκτα τα οικονομικά των συλλόγων», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ανζέ, Σαίντ Σαμπάν.

Η διοργανώτρια αρχή των εγχώριων πρωταθλημάτων στη Γαλλία αποφάσισε σαν ώρα έναρξης των παιχνιδιών της δεύτερης κατηγορίας τις 6.45 μμ με αποτέλεσμα να κάνουν δύσκολη τη μετακίνηση όλων όσων ήθελαν να υποστηρίξουν τις ομάδες τους από κοντά καθώς πρόκειται για εργάσιμη ώρα. Μάλιστα εκτός από αυτό εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν τους συλλόγους της League 2 τις μέρες των αγώνων θα δυσκολεύονται να φτάνουν δύο ώρες νωρίτερα προκειμένου να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους.

«Όταν τοποθετείς την ώρα έναρξης των παιχνιδιών στις 6.45 μμ πως θα μπορούν οι υπεύθυνοι του των γηπέδων και οι εθελοντές να βρίσκονται στο γήπεδο από τις 4.45 μμ;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κλερμόν, Κλοντ Μισί.

 

Οι ίδιοι οι οπαδοί πάντως δεν αφήνουν την κατάσταση στην τύχη της και ήδη έχουν ξεκινήσει δράσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Με σύνθημα τους το «SOS League 2» προσπαθούν με πανό και μαζεύοντας υπογραφές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας να αποτρέψουν τη δυσμενή τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Η προσπάθειά τους στηρίζεται σημαντικά σχεδόν από όλους τους εμπλεκόμενους στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, αλλά κυρίως από όλους τους οπαδούς των ομάδων, όπως τόνισε ο πρόεδρος ενός φαν κλαμπ της Λανς, Πιέρ Ρεβιγιόν.

«Συνήθως κάθε χρόνο έχουμε 300 εισιτήρια διαρκείας. Αυτή τη χρονιά όμως θα έχουμε γύρω στα 150. Όταν μιλάμε με τα μέλη μας, η ώρα διεξαγωγής των αγώνων είναι πάντα το αντικείμενο συζήτησης. Στην ομάδα μας τη Λανς δεν προέρχονται όλοι οι οπαδοί μας από την πόλη της Λανς. Έχουμε οπαδούς που συχνά έρχονται από το Παρίσι ή το Βέλγιο. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια μπορεί να αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε και μισή μέρα. Οι νέες ώρες διεξαγωγής των αγώνων κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναδημοσίευση από το Othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]