Επιλέξαμε για εσάς πέντε πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Θα μας τρομάξει ο Γιώργος Λάνθιμος με την νέα του ταινία ή μήπως θα μας κάνει να νιώσουμε εντελώς άβολα; Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ζωή του Karl Marx! Ακόμα προτείνουμε δύο ντοκιμαντέρ, ένα ελληνικής παραγωγής του Σπύρου Τεσκου και ένα του Camilo Tavares, Βραζιλιάνικης παραγωγής. Πρεμιέρα όμως κάνει στις 26/10 και η πολυαναμενόμενη ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Το τελευταίο Σημείωμα”, μια ταινία που πραγματικά θα σας συγκινήσει και θα μιλήσει βαθιά μέσα στην ψυχή σας.

The Killing of a Sacred Deer

Πολλά ακούσαμε και ακόμα περισσότερα διαβάσαμε πριν λίγους μήνες, όταν η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Colin Farrell ως ένας επιτυχημένος χειρούργος που επιχειρεί να φέρει έναν έφηβο μέσα στην οικογένειά του και να τον κάνει μέλος της. Η απειλητική συμπεριφορά όμως του αγοριού που γίνεται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνη, τον αναγκάζει να προχωρήσει σε μια αδιανόητη θυσία. Η Nicole Kidman υποδύεται τη σύζυγο του Farrell. Το νεαρό αγόρι υποδύεται ο Barry Keoghan (Norfolk, Dunkirk), ενώ παίζουν επίσης οι Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Bill Camp και η Alicia Silverstone.

Το σενάριο συνυποφράφει για ακόμη μία φορά το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

*Από τις 2/11 σε διανομή της Feelgood.

ΤΟ Τελευταίο Σημείωμα

Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.
Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα, Αινεία Τσαμάτη, Βασίλη Κουκαλάνι, Λουκά Κυριαζή, κ.ά.
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2017

*Η ταινία θα προβληθεί από τις 26/10 σε διανομή της Tanweer.

The young Karl Marx

Η ιστορία του ανθρώπου που κατόρθωσε να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας, να κατανοήσει τις αδυναμίες της μέχρι τότε πολιτικής φιλοσοφίας, να ερμηνεύσει την Ιστορία μέσω της ταξικής πάλης και να προτάξει την επανάσταση του προλεταριάτου ως μόνο τρόπο για την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής κοινωνίας, είναι μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί ακόμα και σχεδόν δύο αιώνες αργότερα.

Σκηνοθέτης: Raoul Peck
Σύνθεση μουσικής: Aleksei Aigi
Παραγωγοί: Raoul Peck, Ρομπέρ Γκουεντιγκιάν, Rémi Grellety, Nicolas Blanc
Σενάριο: Raoul Peck, Πασκάλ Μπονιτζέρ, Πιέρ Χόντγζσον

*Από τις 2/11 σε διανομή της ROSEBUD 21/SEVEN 

Ελεγεία Υπανάπτυξης (Ντοκιμαντέρ)

Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και την συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

Η ΜΑSSIVE PRODUCTIONS παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του ΣΠΥΡΟΥ ΤΕΣΚΟΥ & της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ «ΕΛΕΓΕΙΑ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Σκηνοθεσία: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
Σενάριο-Σκηνοθεσία:ΝΙΚΗ ΑΡΑΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΜΗΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)
Επιστημονικός Σύμβουλος: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ
Σχεδιασμός Ηχου-Μιξάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ
Μοντάζ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγή: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ
Εμφανίζονται οι: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΛΑΣΤΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΑΚΟΣ, ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ, ΑΝΑΝΙΑΣ ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΓΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ.

*Aπό 2/11 σε διανομή της NEW STAR.

«Η Μέρα που διήρκεσε 21 Χρόνια»

Το ανατρεπτικό ιστορικό ντοκιμαντέρ του Camilo Tavares απο 26/10 σε Α’ Προβολή.

Ένα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βραζιλία το 1964. Πάνω από 10 συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ. Ειδικά Βραβεία Κριτικής επιτροπής (22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αριζόνα, 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Long Island)& Βραβείο Καλύτερου Ξένου Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου St Trope.


Σκηνοθεσία: Camilo Tavares
Φωτογραφία: Andre Macedo
Μουσική: Ντίνο Βισέντε
Βραζιλία, 2012 – Διάρκεια 77΄

*Από 26/10 σε διανομή της NEW STAR.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]