Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο εβδομάδες από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, αλλά ήδη το κυβερνητικό σχήμα, βρίσκεται υπό ένα καθεστώς συνθετικής ασάφειας και εμφανούς αδυναμίας να οδηγηθεί με ένα συγκροτημένο πρόσωπο και πλάνο στις διαπραγματεύσεις, που ευαγγελίζεται με τους ανθρώπους της Τρόικας.
Αυτή του η ανασφάλεια δεν μένει στην αφάνεια, εξωτερικεύεται. Έχω την αίσθηση δε, πως δεν υφίσταται ενδιαφέρον να καλυφθεί. Το σχέδιο έχει μπει σε διαδικασία υλοποίησης από το τέλος των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Η συνέχεια μοιάζει διαδικαστική, μέχρι φυσικά η δράση, να προκαλέσει και τη σχετική αντίδραση. Μέχρι τότε όμως υπάρχει σημαντικός χρόνος. Αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται ότι κοιμούνται ήσυχοι. Στην πλέον δυσμενή θέση μεταξύ όλων των κυβερνητικών μοιάζει να βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, ο αυτοαποκαλούμενος ελεγκτής της νέας επικρατούσας κατάστασης.
Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ, κρατά μία ουδέτερη αποστασιοποιημένη στάση και η ΝΔ έχει αναλάβει τα πολιτικά ηνία, η παράταξη του Φώτη Κουβέλη (αλήθεια ζει;) πελαγοδρομεί και προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες, έχοντας ξεχάσει τον υποτιθέμενο ρόλο για τον οποίο καλούσε να ενισχυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αποχώρηση του Στέφανου Μπαγεώργου αποτελεί μία νέα έκφραση μίας εσωτερικής γκρίνιας, η οποία λειτούργησε αμφίδρομα και προκάλεσε νέες αναταράξεις στα ενδότερα της ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος παρουσιάστηκε πεπεισμένος πως τον δικό του δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ενδεχομένως να έβγαλε και είδηση, ενδεχομένως και όχι. Το βασικό ζητούμενο όμως, εντοπίζεται αλλού. Εντοπίζεται σε ένα άλλο κομμάτι του περιεχομένου, των όσων είπε.
Ο λόγος σύμφωνα με τον οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει, ήταν ότι η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει μία εξαιρετικά προβληματική αναντιστοιχία, μεταξύ των όσων έλεγε προ των εκλογικών αναμετρήσεων και με των όσων πράττει μετά. Η συνεργασία δε, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποτελεί χαρακτηριστική λανθασμένη και βασική υπαίτιος ρίζα αυτής της διολίσθησης προς τα… δεξιά. H Aριστερά του ελέγχου μετετράπη σε Αριστερό άλλοθι. Αυτό ήταν κάτι βέβαια, αναμενόμενο. Κάτι το οποίο και ο ίδιος γνώριζε, αλλά εν τέλει δέχτηκε.  Αποφάσισε παρόλα αυτά κατόπιν εορτής να πηδήξει από το καράβι. Και αν τον πιστέψουμε το ίδιο θα πράξουν και άλλοι.
Η σημασία ωστόσο, πρέπει να εστιάζεται  στη διάσωσης αυτού της χώρας και αυτό αφορά τον καθένα. Ακόμα και τώρα όμως η κυβέρνηση μοιάζει να ελκύεται από έναν εξωτερικό μαγνήτη. Αυτός καθορίζει την επόμενη της κίνηση και ήταν ο ίδιος με αυτόν που σκόρπισε κάθε ελπίδα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ή έστω διακοπής της κατρακύλας, της οποίας γίναμε μάρτυρες, στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Αυτός που υποσχέθηκε ότι θα της κρατήσει τα λουριά, σταδιακά αποσυντίθεται, διότι αποδεικνύεται αφερέγγυος ή τουλάχιστον αδύναμος. Με άλλα λόγια βρισκόμαστε προ των πυλών της έκρηξης μίας νέας βαθιάς πολιτικής κρίσης, η οποία μπήκε για λίγες μέρες στον πάγο.

 

Ο κύκλoς δείχνει, πριν κάν ξεκινήσει να κτίζεται, ότι φτάνει προς την ολοκλήρωση του, η οποία θα επιφέρει τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού. Τα ανέκδοτα περί εξάντλησης της τετραετίας δεν ευσταθούν, διότι απλά είναι ανέκδοτα.

 

Η κυβέρνηση ήδη πραγματοποίησε το πρώτο σημαντικό βήμα πτώσης της και το μεγαλύτερο ερωτηματικό, το οποίο δύναται να απαντηθεί μόνο με υποθέσεις, βρίσκεται σχεδόν κάτω από την μύτη μας. Για την ώρα διακοπές τόσο για τον “ελεγκτή”, που μοιάζει αμέτοχος, χωρίς όμως να το θέλει, όσο και για μας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]