Ένας από τους πιο ιστορικούς ράπερ, ίσως κι ένας από τους πατέρες της hip hop, ο KRS-ONE, γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από τότε που, πιτσιρικάς ακόμη, στο νότιο Μπρονξ, έβαζε το δικό του λιθαράκι σ’ αυτό που μετέπειτα ονομάστηκε hip hop, με μια περιοδεία. Για πρώτη φορά, σε κάποια από τις περιοδείες του, συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας, με δύο συναυλίες, που αλλού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσοι ακούνε έστω και το ελάχιστο της μουσικής αυτής, χρωστούν στον KRS-ONE πολλά, μιας και όλα αυτά τα χρόνια, είτε μόνος είτε με τους Boogie Down Productions, δεν «χάλασε» πότε, το αντίθετο μάλιστα, με τους στίχους και τα μάτια του να πετούν φλόγες αδάμαστες όλα αυτά τα χρόνια. Οι νεότεροι τον είχαν, τον έχουν και θα τον έχουν σαν παράδειγμα, ενώ κάθε παλιότερος τον ήθελε για φίλο και συνεργάτη.

krs-one_fresh_live

Η καριέρα του ξεκίνησε στα μέσα των 80’s, με τους Boogie Down Productions, όμως αργότερα, σόλο πλέον, άρχιζε ένα ταξίδι δώδεκα συν ενός (κυκλοφορία 2013) δίσκων, άπειρων εμφανίσεων και μιας καριέρας που κάθε νεαρός που ασχολείται με τη hip hop ονειρεύεται (σ.σ. μιλώντας για πραγματικό hip hop κι όχι για το συνονθύλευμα R’n’B και pop μουσικής). Χωρίς να το διατυμπανίζει, είναι από τα πιο δραστήρια μέλη του κινήματος Stop The Violence (est. 1989).

krs-one_old_live

Για μένα, αν υπήρχε μια εγκυκλοπαίδεια της hip hop, ο KRS-ONE θα κατείχε μόνος του τουλάχιστον το 1/3 των τόμων. Όμως ας αφήσουμε τους υπερβολικούς εκθειασμούς και ας αναλύσουμε τα θέματα που αφορούν τη συναυλία.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, οι δυο συναυλίες του KRS-ONE στη χώρα μας αποτελούν μέρος της γιορταστικής περιοδείας του για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννηση της μουσικής που αγαπά και πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια, οπότε μπορούμε να πούμε πως και η χώρα μας θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στο «βιογραφικό» του μεγάλου ράπερ.

Στην Αθήνα, ο KRS-ONE θα εμφανιστεί στο BIOS, την Πέμπτη 4 Ιούλη. Το BIOS βρίσκεται στην Πειραιώς 84. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται ως εξής: Τα πρώτα 50 στα 15 ευρώ, τα επόμενα 200 στα 18 και τα υπόλοιπα και στο ταμείο στα 20. Σημεία προπώλησης είναι το εκδοτήριο του μαγαζιού, τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και το viva.gr. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

krs-one_thessaloniki

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η συναυλία του KRS-ONE θα γίνει στο πιο φημισμένο για της hip hop συναυλίες του σημείο της πόλης, το Block 33. Μαζί του θα είναι ο Dj Predator Prime, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει ο Sifu Versus. Τα εισιτήρια είναι στις ίδιες τιμές, δηλαδή τα πρώτα πενήντα στα 15 ευρώ, τα επόμενα 200 στα 18, ενώ η προπώληση θα ολοκληρωθεί με τα εισιτήρια των 20 ευρώ που θα υπάρχουν(;;) και στο ταμείο τη μέρα της συναυλίας. Εισιτήρια προπώλησης μπορεί να προμηθευτεί ο κόσμος από τα: Tickethouse (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Lotus Records Store (Σκρα 7), Propaganda Rollin co.Store (Ισαύρων 7), Rover Bar (Σαλαμίνος 6,Λαδαδικα) και The Small Cafe Bar (Πεζόδρομος Καλαμαριάς). Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00. Το Block 33 βρίσκεται στην 26ης Οκτωβρίου 33 (εξ ου και το όνομα) και η μετάβαση με λεωφορείο γίνεται με τη γραμμή 31 του ΟΑΣΘ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]