Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι συντάκτες του 3pointmagazine έσπασαν τους καναπέδες παρακολουθώντας σειρές, με κάποιους να “ξεκουβαλούν” μέχρι το κοντινότερο σινεμά και άλλους να ακούνε “Φωνές”. Κάποιοι έκαναν το “αδιανόητο” και έφτασαν μέχρι την Πάτρα για να χαλάσουν άλλον καναπέ.

Είδα την ταινία “The Monuments Men” με τους George Clooney και Matt Damon (Και όχι μόνο). Με όλο το σάλο που είχε προκληθεί γύρω από τις δηλώσεις του Clooney για τα μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο, ήθελα να την δω. Η ταινία δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περίμενα. Ούτε δράση, ούτε πλοκή και γενικότερα σου έβγαζε μια προχειρότητα. Οι μόνες σκηνές που άξιζαν ήταν αυτές που έβγαζαν γέλιο, αλλά όταν μπήκα στην αίθουσα για να παρακολουθήσω ταινία με αυτό το θέμα, μόνο κωμωδία δεν περίμενα να δω. Από τη στιγμή μάλιστα που η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Κώστας Χατσιανίδης

Πήγα στο TAG (Αγίου Ανδρέου 127 και Παντανάσσης) στην Πάτρα. Θα το ομολογήσω, δεν είναι η πρώτη φορά που πήγα, αλλά για ακόμη μία φορά θυμήθηκα με το που διάβηκα το κατώφλι γιατί μ’ αρέσει τόσο πολύ. Μεγάλο, ευρύχωρο -χωρίζεται σε δύο μέρη μάλιστα: Work & Study ή αλλιώς αναγνωστήριο, για τους μελετηρούς και «εργασιομανείς», και Drink & Socialize για εμάς τους υπόλοιπους που μας αρέσει να χουχουλιάζουμε στους άνετους καναπέδες του- ευχάριστο και φιλόξενο, χάρη στο βιομηχανικό του στυλ και τις μουσικές επιλογές του dj.

eida1

Δεν μαζεύει αυστηρά μόνο φοιτητές, είναι ευπρόσδεκτες όλες οι ηλικίες, είναι οικονομικό και μπορείς να κλείσεις 8άωρο εκεί μέσα, από τον πρωινό καφέ μέχρι το πρώτο βραδινό ποτό. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το bannoffe pie του μαγαζιού, είναι κόλαση!

Ηλέκτρα Χατζηκάλφα

Είδα την σειρά «Community», που συνεχίζει να προβάλλεται από το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ορισμένοι θα γνωρίζουν είδη το «Community», μιας και βρίσκεται ήδη στον 5ο του κύκλου, όσοι ωστόσο δεν το έχουν ακούσει και απολαμβάνουν κωμικές σειρές θα την λατρέψουν. Ο γόης και απατεώνας δικηγόρος Jeff Winger αποφασίζει να φοιτήσει στο Community College του Greendale, εκεί όπου γνωρίζει τους άλλους έξι πρωταγωνιστές της σειράς, οι οποίοι απαρτίζουν το λεγόμενο “Study Group”. Ο ρατσιστής Pierce, η οικολόγος Britta, το «φυτουκλάκι» Annie, η «μαμά» Shirley, ο αθλητής Troy και ο περίεργος Abed μαζί με τον Jeff θα καταστρέψουν το σχολείο χάρις σε ένα Paintball war, θα γίνουν 8bit και animation και θα δουν τι συμβαίνει σε 7 παράλληλα σύμπαντα. Όλα αυτά με εκπληκτικό χιούμορ, πανέξυπνα επεισόδια και απουσία του ενοχλητικού γέλιου του «αόρατου» κοινού.

Κώστας Σωτηρόπουλος

Άκουσα
την ομαδική έκθεση Φωνές / Fones στο CAMP! (Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2, Πλ. Κοτζιά). Άκουσα, διότι η έκθεση αποτελείται κυρίως από καταγραφές και συνθέσεις φωνών και άλλων ήχων από καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες.

eida2

Τα μικρής διάρκειας ηχητικά “κολλάζ” παρουσιάζουν όψεις της πόλης, των κοινωνικών σχέσεων αλλά και πιο προσωπικές ανησυχίες των συμμετεχόντων. Η ενδιαφέρουσα έκθεση, που πλαισιώνεται από διάφορες παράλληλες δράσεις, θα παραμείνει στο CAMP! μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Είδα
την Βρετανική σειρά Black Mirror. Ίσως από τις πιο “ψαγμένες” σειρές που έχουν βγει μέχρι στιγμής και που έχουν κάτι διαφορετικό να σου πουν. Βρείτε την και δείτε την γιατί αξίζει. Όχι μόνο επειδή είναι προσεγμένη, με καλές ερμηνείες, ικανούς και “φρέσκους” Βρετανούς ηθοποιούς και έξυπνο σενάριο, αλλά γιατί πιάνει θέματα της σύγχρονης κοινωνίας ή ίσως και της μελλοντικής όπως η τρομοκρατία, τα μίντια, η τεχνολογία, τα ριάλιτι.

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]