Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα ρόστερ που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι ομάδες του κόσμου. Σε κάθε παιχνίδι μένουν στον πάγκο και ακόμα και εκτός αποστολής, παίχτες που θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι σε πάρα πολλές ομάδες. Μπορεί φέτος να μην ξόδεψε τόσα πολλά χρήματα όσα άλλες φορές λόγω της τιμωρίας της για την παραβίαση του Financial Fair Play, αλλά παρόλα αυτά, έκανε μια σπουδαία «μεταγραφή».

Ο Στέφαν Γιόβετιτς ανήκει στην Σίτι από το καλοκαίρι του 2013, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να προσφέρει ούτε τα μισά από τα αναμενόμενα. Όταν ήρθε από την Φιορεντίνα έναντι 22 εκατομμυρίων λιρών, όπως ήταν λογικό, όλοι περίμεναν να κάνει αμέσως τη διαφορά, όπως την έκανε στην Ιταλία. Λίγο όμως η αλλαγή κλίματος και τρόπου ζωής, το νέο πρωτάθλημα αλλά κυρίως οι τραυματισμοί, δεν τον άφησαν να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Μέχρι την προετοιμασία. Με τον Έντιν Ντζέκο και τον Σέρχιο Αγκουέρο να επιστρέφουν αργότερα λόγω μεγαλύτερης άδειας εξαιτίας του Μουντιάλ, ο 24άχρονος επιθετικός από το Μαυροβούνιο ξεκίνησε βασικός σχεδόν σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του, αν όχι του γηπέδου στα περισσότερα. Είχε αφήσει για τα καλά πίσω του τους τραυματισμούς και σκόραρε συχνά και με διαφορετικούς τρόπους, ενώ παράλληλα δημιουργούσε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Είναι λογικό να έλεγε κάποιος τότε, ότι άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα. Έχουμε δει κι άλλους να «πετάνε» στην προετοιμασία και στην κρίσιμη στιγμή να κρύβονται. Όχι όμως και ο Γιόβετιτς. Φαίνεται ότι επανήλθε για να μείνει. Πέρσι είχε μόλις 13 συμμετοχές με λιγότερα από 400 λεπτά συμμετοχής συνολικά. Φέτος από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι της σεζόν έδειξε ότι είναι ο παλιός καλός Γιόβετιτς. Αυτός που έπαιρνε από το χέρι την Φιορεντίνα στα δύσκολα.

Αυτό ακριβώς έκανε και στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Η Σίτι υποδέχθηκε την Λίβερπουλ και ο Γιόβετιτς ήταν αυτός που πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα του αγώνα. Τελικά ο Αγκουέρο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 αλλά παραπάνω από τη μισή νίκη οι «σίτιζενς» την χρωστούν στον άνθρωπο που όλοι σχεδόν οι οπαδοί ήθελαν να «διώξουν» από την ομάδα μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Με τον Νεγκρέδο τραυματία για πολύ καιρό, οι δύο θέσεις της επίθεσης θα παιχτούν ανάμεσα σε Αγκουέρο-Τζέκο-Γιόβετιτς. Κι αν μέχρι πριν την έναρξη της σεζόν το δίδυμο Τζέκο-Αγκουέρο ήταν δεδομένο, σήμερα μόνο τέτοιο δεν είναι. Το αξίζει και με το παραπάνω ο νεαρός από το Μαυροβούνιο, γιατί δεν το έβαλε ποτέ κάτω και από «μαύρο πρόβατο» έγινε πρωταγωνιστής…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]