Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας από τους εφηβικούς μουσικούς μας ήρωες, πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, στα 42 του χρόνια. Το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, έκανε -μαζί με τους Απροσάρμοστους- τέσσερις εμφανίσεις στο “Αν Club”, οι οποίες και ηχογραφήθηκαν. Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου 27 χρόνια μετά, ο Δημήτρης Βασιλειάδης της B-otherside records, βγάζει στο φως και μας χαρίζει άλλη μια σπουδαία και σπάνια στιγμή. Μία από τις τελευταίες -αν όχι η τελευταία- συναυλίες του Σιδηρόπουλου και μάλιστα σε μια ζηλευτή έκδοση. Τα τραγούδια γνωστά, η ένταση και το πάθος του αξέχαστου καλλιτέχνη, επίσης!

O Παύλος Σιδηρόπουλος αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το ελληνικό τραγούδι αφού με τα έργα του, μας άφησε μια πολύτιμη κληρονομιά στέρεων τραγουδιών, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε ελληνικό ροκ. Συνεπώς, κάθετι που αφορά τη δημιουργία του και τη ζωή του, εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στις μέρες μας, φωτίζοντας αθέατες μέχρι τώρα στιγμές.

Η ανακάλυψη μιας μπομπίνας

Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν τεράστια η έκπληξη της ανακάλυψης μιας μπομπίνας από τον τότε ηχολήπτη του «Αν» Μπάμπη Χαλάτση, ο οποίος έχοντας ηχογραφήσει τον Παύλο τα διήμερα 16 & 17/3/1990 καθώς και 23 & 24/3/1990, μας προσφέρει σε πολύ καλή ηχητική ποιότητα μια εικόνα του Παύλου Σιδηρόπουλου, λίγο πριν τον αδόκητο θάνατό του. Η ένταση και το πάθος του γκρουπ και του Παύλου συνολικά καθώς και η αλληλεπίδραση με το κοινό του ακούγονται καθαρά, συμπληρώνοντας ένα μικρό ακόμα κομμάτι στο πόσο σπουδαίος performer υπήρξε.

11 τραγούδια, 500 βινύλια

Η B-otherSide, μετά από ηχητική επεξεργασία και καθαρισμό από τον εξειδικευμένο και έμπειρο ηχολήπτη Γιάννη Κύρη (www.kyris.gr) κυκλοφορεί 11 από τα τραγούδια της συναυλίας σε μια αριθμημένη έκδοση βινυλίου 500 τεμαχίων, με gatefold εξώφυλλα τα οποία απεικονίζουν τις αυθεντικές αφίσες της συναυλίας, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από το αρχείο του ΑΝ club. Από τα 500 βινύλια, τα 70 πρώτα κυκλοφορούν σε ειδική χειροποίητη κασετίνα, η οποία περιέχει μια γκραβούρα με το εξώφυλλο του άλμπουμ, δυο γιγαντοαφίσες – ανατυπώσεις από τις αυθεντικές αφίσες του «Aν», καθώς και ένα cd που περιέχει 8 ακόμα τραγούδια, το σύνολο δηλαδή της συναυλίας. Από τις υπόλοιπες 430 κόπιες, οι 180 πρώτες κυκλοφορούν σε κίτρινο βινύλιο και οι 250 επόμενες σε κλασσικό μαύρο.

Διάβασε ακόμη:

Για να ξέρεις για τον Παύλο…

Νέος δίσκος για τον Νικόλα Άσιμο, η B-Otherside Records μας τον παρουσιάζει

 

*Την όμορφη είδηση μάθαμε από το teovaf.blogspot.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]