Ένας Σύρος πρόσφυγας, πατέρας δύο μαθητών του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Δύο χρόνια μετά τα ξενοφοβικά καλέσματα και την άρνηση ορισμένων γονέων από δύο δημοτικά σχολεία της περιοχής να φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα, η εκλογή του Αγά Φάραζ στο ΔΣ του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Σύμφωνα με το oraiokastronet.gr, ο Αγά Φάραζ ζει στο Ωραιόκαστρο με την οικογένειά του τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη βέβαια δεν του ήταν μια άγνωστη πόλη, αλλά είχε ζήσει και στο παρελθόν εκεί καθώς έκανε μεταπτυχιακό.

«Λόγω του πολέμου εγκαταλείψαμε τη Συρία. Αποφάσισα να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που γνώρισα το 1988, όταν έκανα μεταπτυχιακό. Τώρα, ήρθα με όλη την οικογένειά μου και σιγά – σιγά βρίσκουμε τους ρυθμούς μας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αγά Φάραζ που είναι οδοντίατρος γναθοχειρουργός, με σημαντική συμβολή στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης.

«Η μητέρα μου ήταν δασκάλα για πολλά χρόνια και ξέρω καλά ποια είναι τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά, όχι μόνο τα δικά μου, σε όλα. Θέλω να καταφέρουμε να ενώσουμε τους γονείς με το σχολείο. Εχω πολλές ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αρκεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Φάραζ για την απόφασή του να ασχοληθεί τελικά με τα κοινά του σχολείου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]